Sfântul Voievod Ștefan, sărbătorit în parohia Vad-Iucșa

HomeReligie

Sfântul Voievod Ștefan, sărbătorit în parohia Vad-Iucșa

 

Cu binecuvântarera Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, duminică, 2 iulie 2017, în parohia Vad-Iucșa din Protopopiatul Roman, a avut loc manifestarea cultural-religioasă intitulată ,,Ștefan cel Sfânt – Domn al Moldovei, păstrător al dreptei credințe”.

În ziua de prăznuire a Sfântului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, la 15 ani de la canonizarea voievodului, s-a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială, aducându-se rugăciuni de mijlocire Sfântului Voievod. La sfârșitul Sfintei Liturghii s-au înălţat către Bunul Dumnezeu rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile primite, cât şi pentru ploile care  au udat ogoarele credincioșilor din parohie.

În încheiera zilei liturgice, credincioșii au participat la o activitate cultural-religioasă susţinută de tinerii credincioşi din parohie  care au evocat – prin cântece, poezii și referate – evlavia poporului român față de Sfântul voievod,  cât și personalitatea marcantă a acestuia. “Această  zi dedicată dreptmăritorul Sfânt Voievod Ştefan cel Mare în  toată Moldova creștină și străbuna și a toată Tara Românească reprezintă nu numai o contribuţie importantă la cunoașterea vieții și slujirii Sfântului, cât mai ales o actualizare și o așezare folositoare a moștenirii lăsate nouă de acesta, în contextul existenței noastre de oameni trăitori  vremelnici  . Dumnezeu să ne ajute în slujirea la care am fost chemaţi și așezați fiecare dintre noi, iar bineplăcutul Sfânt și Slujitor al Bisericii noastre să ne învrednicească prin rugăciunile sale la Scaunul Ceresc pentru a-i purta peste timp moștenirea!” a precizat părintele paroh Pr. Cristinel Căpraru.

Pr. Cristinel Căpraru

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0