Prima paginăSport

Sergiu Dornescu va fi indisponibil până la finalul returului

Dimensiune text

Portarul romaşcan, accidentat grav în meciul cu Bucovina Rădăuţi, s-a externat din spital cu piciorul în ghips. 

În minutul 77 al partidei dintre SCM Petrotub Roman şi Bucovina Rădăuţi, desfăşurat vineri, 13 martie, în etapa a 15-a a Ligii a treia de fotbal, seria I, portarul romaşcan Sergiu Dornescu a fost lovit violent de Marian Apostol, jucător la echipa oaspete. Sergiu, accidentat grav la genunchi, a fost transportat urgent la spital, unde i s-au acordat îngrijirile care se impuneau. El a fost externat marţi, având piciorul lovit în bandaj ghipsat.

Sergiu Dornescu, portar

Sergiu Dornescu

„Este destul de grav şi îl doare, în continuare, dar este mai bine decât în ziua internării şi în cele două care au urmat. Ne-am uitat cu toţii pe înregistrarea video a partidei şi am urmărit cu atenţie acea fază nefericită. Am studiat şi felul în care a intervenit jucătorul advers şi am ajuns la concluzia că a existat şi intenţia de a lovi. Avea posibilitatea să evite să-l atace pe genunchi, mai ales cu crampoanele, unele tăioase. În mod cert, dacă îţi respecţi partenerul de întrecere, nu se intră aşa. Medicii au făcut o serie de investigaţii şi au luat măsurile care se impuneau. Este foarte bine că a fost suturat la scurt timp după producerea accidentării şi că nu a trecut mult timp până ce i-a fost curăţată rana. Ultimul diagnostic dat confirmă că este vorba de o ciupitură de rotulă, dar şi de o secţionare de ligament. Este foarte complicat la genunchi. Acum are bandaj ghipsat şi atele şi, timp de două săptămâni, minimum, trebuie să stea cu piciorul imobilizat. Bineînţeles, ne dorim ca el să se vindece cât mai repede, dar, din ce au spus medicii, există şanse foarte mici ca Sergiu să mai poată juca până la finalul campionatului”, a afirmat Gabriel Țapu, antrenor principal la SCM Petrotub Roman.

Sâmbăta viitoare, echipa romaşcană va juca în deplasare cu Bucovina Pojorâta, lidera seriei, având nevoie urgentă de încă un portar, întrucât mai are doar unul, pe Ciuclea. „Săptămâna aceasta este compromisă din acest punct de vedere. Vom merge la Pojorâta cu un singur portar şi, dacă, Doamne fereşte, se va mai întâmpla ceva, vom fi nevoiţi să folosim în poartă un jucător de câmp. Am dat sfoară în ţară că suntem în căutare de portar şi acum aşteptăm. Este greu de găsit, în acest moment, un jucător care este liber de contract, dar tragem nădejde să rezolvăm problema cât mai repede. Oricum, nu dezarmăm şi, indiferent cum va fi, vom încerca să obţinem un rezultat favorabil etapa viitoare”, a mai adăugat Gabriel Țapu.

COMENTARII

WORDPRESS: 0