Prima paginăActualitate

Serată de spiritualitate și muzică, la Roman

Dimensiune text

Sala de conferințe a Hotelului Roman va găzdui marți, 11 decembrie, începând cu orele 17.00, un eveniment cultural organizat de Societatea Culturală „Clepsidra” din Roman. Conferința va cuprinde, în principal, o dezbatere pe marginea consecințelor vizitei Papei Ioan Paul al II-lea în România.

 

 

La eveniment vor participa preot doctor Damian Gheorghe Pătrașcu, lector universitar, rectorul Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, care va susține o conferință intitulată „Figura ilustrului preot doctor Petru Tocănel”, și preot doctor Eugen Răchiteanu, profesor la Facultatea de Teologie Pastorală din cadrul aceluiași institut, care va prezenta publicului prezent cartea „Scenariul geopolitic al vizitei Papei Ioan Paul al II-lea în România”, apărută la Editura „Papirus Media”.
Prezent la eveniment va fi și doctorul Dan Gabriel Arvătescu, cel care a făcut și câteva referiri despre cartea preotului Eugen Răchiteanu: „Această carte are multiple valențe. Este, în primul rând, o primă încercare de sinteză, după mai bine de un deceniu de la marea și importanta vizită, apoi, prin minuțiozitatea abordării și prin documentele studiate, are o certă dimensiune documentară. Valoarea majoră a cărții stă, cred, în unghiul de abordare a problemei. Ea nu este nici carte de istorie contemporană, nici carte de documente. Autorul își face pe deplin simțită prezența în fiecare pagină, subliniind, cu discreție și niciodată radical, aspecte subtile legate de semnificația ascunsă a faptelor și despre posibilele urmări ale vizitei„.

Cum evenimentul, moderat de preotul Cornel Paiu, are loc cu puține zile înainte de Nașterea Domnului, organizatorii evenimentului au pregătit celor prezenți un concert de colinde susținut de corul Liceului Romano-Catolic „Francisc de Assisi” din Roman. Invitat special va fi Narcis Ianău, cunoscut romașcanilor de la emisiunea „Românii au talent”, ediția 2011, unde a încântat juriul și publicul cu vocea sa.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0