HomeRoman

Sentință irevocabilă în procesul banilor țevarilor

Miercuri, Curtea de Apel Bacău a dat o sentință irevocabilă în procesul dintre Sindicatul Liber Petrotub și societatea ArcelorMittal, pentru nerespectarea coeficienților de ierarhizare. 563 de salariați de la Țevi au de primit mii de lei pe carduri.

 

 

Trei ani și jumătate de procese dintre Sindicatul Liber Petrotub și societatea ArcelorMittal, pentru nerespectarea coeficienților de ierarhizare, s-au încheiat miercuri, 10 octombrie, cu un nou succes al sindicatului: instanța Curții de Apel Bacău a respins recursul înaintat de conducerea fabricii de țevi, printr-o hotărîre irevocabilă, solicitînd astfel ca ArcelorMittal să achite cheltuielile de judecată, dar și să plătească, pentru peste 500 de salariați, drepturile salariale restante.

După ce prima instanță ne-a dat cîștig de cauză, angajatorul a făcut recurs la Curtea de Apel Bacău, care s-a pronunțat, pe 10 octombrie, respingînd recursul angajatorului ca fiind nefondat și solicitîndu-i să achite cheltuielile de judecată și drepturile salariale restante către cei 563 de salariați care s-au constituit parte în acest dosar. Sentința este irevocabilă, deci angajații vor primi sume cuprinse între 2.000 și 14.000 de lei, reprezentînd drepturile salariale restante pe ultimii trei ani, rezultate din calculul coeficienților de ierarhizare neachitați de angajator„, a precizat liderul Sindicatului Liber Petrotub, Gheorghe Ciobanu.

Acesta nu este singurul proces în care angajatorului i se solicită plata coeficienților de ierarhizare: alți 153 de salariați au acționat în judecată angajatorul, dosarul fiind în curs de judecare. Lor li se adaugă angajați care au chemat în instanță societatea, în cadrul unor procese individuale. Unii dintre țevari au primit deja jumătate din sumele datorate de angajator.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • gicu 11 ani ago

    Bun si cine castiga din afacerea asta ? Tot un lider de sindicat cum ii oiceiul inpartind baii cu ……Nu este prima data. Se vad sindicalistii ce fac peste tot pe unde sant.Va dau detalii la fiecare de la tevi ce si cum fac si au facut gologani .Seriale integi …Saisi vada de treaba si sa se piteasca pana nu este tarziu