Sensul giratoriu de la Favorit se va repara miercuri noapte

HomeActualitate

Sensul giratoriu de la Favorit se va repara miercuri noapte

 

Lucrările la realizarea sensului giratoriu de la Favorit, care au oferit o soluție viabilă traficului intens de la intrare în oraș, au ridicat problemele în fiecare an, administrația locală intervenind cu diferite soluții pentru ca asfaltul să reziste traficului greu și intens. Acum, autoritățile spu că s-a descoperit un nou tip de material, flexibil, care să permită asfaltului, indiferent de condițiile meteo, să se adapteze la circulație.

Lucrările la refacerea carosabilului din zona sensului giratoriu au fost demarate la primele ore ale dimineții de marți, 6 iunie, însă la miezul zilei acesteau au fost sistate, deoarece încercările de fluidizare a traficului cu polițiști nu au dat roade, iar staționarea autoturismelor pe Podul de la Horia nu este permisă. În aceste condiții, autoritățile spun că cea mai optimă variantă este să reînceapă lucrarea miercuri, 7 iunie, de la orele 19.00.

„Au început lucrările de reparație cu covor asfaltic a sensului giratoriu poarta Sud – Favorit. În cursul zilei de astăzi, s-a aşternut parte din stratul de binder. Pentru că traficul în zonă a fost unul intens, primarul Lucian Micu a dispus finalizarea lucrărilor miercuri, de la ora 19.00, când se estimează o reducere a numărului de autoturisme aflate în tranzit. Poliţiştii locali vor fi prezenţi în zonă, pentru a dirija traficul. Costurile pentru achiziţionarea materialului special pentru asfaltarea drumurilor ce sunt tranzitate de maşini de mare tonaj, adus din străinătate, au fost suportate de Primărie. După finalizarea acestei lucrări, pe cheltuiala constructorului, cu acelaşi material se va interveni pentru repararea Arterei Roman Vest”, au anunțat reprezentanții Primăriei Roman.

De principiu, autoritățile își propun ca ambele lucrări, și cea de reaparare a sensului giratoriu, precum și cea de refacere a Arterei Roman Vest, să se desfășoare pe timpul nopții, astfel încât disconfortul din trafic să fie minim.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1