Senatorul PSD Dan Manoliu: „Guvernul manipulează datele despre pandemie!”

HomePolitica

Senatorul PSD Dan Manoliu: „Guvernul manipulează datele despre pandemie!”

 

Stimați nemțeni, Guvernul acesta continuă să mintă precum ne minte Orban că bea apă plată!

Au promis că vor susține financiar primăriile pentru a implementa măsurile impuse împotriva COVID-19, însă nici gând de așa ceva, iar primăriile încep acum să colapseze sub cheltuielile mari pe care le au.

PSD va vota o stare intermediară, o trecere între ceea ce a fost până acum și normalitate și nu mai mult de 15 zile.
– NU va mai permite achiziții publice fără licitație și angajări fără concurs pe funcții grase;
– NU va vota spitale închise pentru bolnavii cronici;
– NU va vota interdicția de a intra în Biserică.

Guvernul manipulează datele despre pandemie!

Sunt multe acuze publice, inclusiv de la medici, că guvernul Orban manipulează datele. De exemplu, pe 4 iunie au făcut cel mai mare număr de teste, 13.445, dar au raportat doar 238 de cazuri, adică 1,77%, în timp ce pe 8 iunie, au făcut cel mai mic număr de teste, 2915 şi au raportat 125 de cazuri, adică 4,28%. Iohannis şi Orban au cerut prelungirea stării de alertă încă de acum 10 zile, fără argumente credibile, epidemiologice.

PSD va vota Legea pentru DNA-ul Pădurilor!

PSD a eliminat vulnerabilităţile de natură juridică şi constituţională, din proiectul de lege şi votează astăzi, la Senat, înfiinţarea DNA-ului pădurilor – o nouă instituție menită să lupte împotriva defrişărilor ilegale.

PSD a modificat în comisii prevederea cu privire la folosirea fondului de un milion de lei aflat pentru plata investigatorilor aflați sub acoperire, a informatorilor și colaboratorilor acestora, prevedere care putea constitui un pretext pentru ca actul normativ să fie atacat la Curtea Constituţională.

Guvernul Orban a RESPINS legea înfiinţării DNA-ului Pădurilor, iar deputaţii PNL s-au abţinut de la vot în Camera Deputaţilor.

PSD apără legea pensiilor!

PSD a declanșat strângerea de semnături, în întreaga țară, prin care milioanele de pensionari actuali ori viitori își pot exprima sprijinul pentru legea în vigoare.

Aplicarea legii pensiilor, în formula actuală, este VITALĂ nu doar pentru majorările prevăzute, ci și pentru readucerea echității sociale, îndreptarea inegalităților, dezechilibrelor și nedreptăților în calculul pensiilor din ultimii 30 ani, aplicarea unei noi formule de calcul în corelație cu venitul mediu brut pe economie.

De ce trebuie majorate pensiile?

Argumente:
– România are a doua cea mai mică pensie medie din Uniunea Europeană. După majorarea cu 40%, pensiile ar reprezenta 8,4% din PIB. Media UE este de 12,9% PIB.
– Puterea de cumpărare a pensionarilor a scăzut în timpul pandemiei.
– Creșterea pensiilor ajută la relansarea economiei prin creșterea consumului.

De unde bani pentru majorarea pensiilor?

Soluții:
Pentru 2020 ar fi nevoie de 17,2 miliarde de lei pentru majorările prevăzute de lege. Există soluții, pot fi asigurate resursele necesare prin:
1. Impozitarea pensiilor speciale – 1,5 mld. Lei
2. Combaterea evaziunii – 3,7 mld. lei
3. Reducerea cheltuielilor funcționare Guvern – 3 mld. lei
4. Creștere încasări și recuperare datorii la bugetul de pensii și la bugetul de stat – 9 mld. Lei
TOTAL = 17,2 mld. Lei

 

Dan Manoliu,
Senator PSD de Neamț

Comunicat de presă

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • escu 2 ani ago

    continuati domnule senator enumerarea….aia cu de unde bani: 5. reducerea numarului de parlamentari la 300! vointa poporului SUVERAN! 6.recuperarea celor 60 mil euro de la dom’,,profesor” dan voiculescu. 7 RECUPERAREA CELOR 22 MIL EURO de la tel drumul lui dragnea. 8.recuperarea prejudiciului cauzat de gasca lui hrebenciuc….a lui popoviciu….adamescu…. mazare… nicusor constantinescu…vanghelie….MA OPRESC AICI CA: 1.) MA DOR DEGETELE DE TASTAT SI 2.) OI OMITE PE VREUNUL SI SE VA SUPARA…..NE VEDEM LA VOT………

  • escu 2 ani ago

    continuare:Si daca aveti dovezi de manipulare DE CE NU-I DATI JOS?motiunea de cenzura e arma parlamentara!….asa ca sa clampaniti din gura e usor……jos cu ei si aratati-ne ca sunteti buni(??)