Senatorul Dan Manoliu: „Repornim România, programul PSD de sprijin economic, intră rapid în dezbaterea Parlamentului“

HomePolitica

Senatorul Dan Manoliu: „Repornim România, programul PSD de sprijin economic, intră rapid în dezbaterea Parlamentului“

 

Aceasta este decizia politică a Biroului Permanent Național al PSD adoptată azi, în urma căreia vor fi transpuse în legislație 28 de măsuri esențiale pentru companii și pentru populație, ce mobilizează un sprijin echivalent a 8% din PIB – aproximativ 18 miliarde de euro.

Este de 60 de ori mai mult decât resursele insignifiante alocate efectiv de guvernarea PNL. Este halucinat că, în loc să proiecteze măsuri care să redeschidă economia, prioritatea zero a Guvernului PNL rămâne cum să țină închisă economia!

„Repornim România” înseamnă 28 de măsuri esențiale pentru firme și populație, care mobilizează și pune la treabă resurse echivalente cu 8% din PIB – aproximativ 18 miliarde de euro!

PIB-ul estimat al României pentru 2020 este 1.082 de miliarde de lei, aproximativ 224 de miliarde euro.

Este o diferență colosală față de sumele insignifiante alocate de guvernarea PNL și consumate efectiv pentru sprijin economic.

După două luni de stare de urgență stimulii economici efectiv aplicați de guvernarea IOC – IOHANNIS, ORBAN, CÎȚU – reprezintă 0,13% din PIB… adică aproape NIMIC.

Practic, regimul liberal n-a fost capabil să aloce, în programe concrete de sprijin, nici măcar cei 3,5% din PIB anunțați..

8% din PIB vs 0,13%, înseamnă de vreo 61 de ori mai mult sprijin asigurat de programul PSD „Repornim România” vs. „realizările” PNL.

Liberalii NU mai pot invoca „greaua moștenire”! Nu se mai pot ascunde în spatele pandemiei. Ce se întâmplă cu căderea economică și cu prăbușirea nivelului de trai este STRICT din vina lor, pentru că ei sunt SINGURII responsabili pentru resursele ridicole pe care le-au angajat efectiv în măsuri de sprijin – 0,13% din PIB , în condițiile în care țările europene alocă și până la 30% din PIB.

De altfel, a ajuns de notorietate europeană faptul că România a reacționat foarte slab în privința contracarării efectelor economice ale crizei COVID.

EMERGING EUROPE: „Riposta economică a României la COVID-19 a fost slabă”.

PSD își face treaba de partid de Opoziție. Propune soluții alternative și se mobilizează pentru a le trece prin Parlament. Economia nu are timp de așteptat!

Dan Manoliu,
Senator PSD de Neamț 

Comunicat de presă

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0