HomeActualitateRoman

Senatorul Cadăr așteaptă la Reanimare să poată fi operat

Senatorul a fost implicat într-un grav accident, joi seara. Pentru traumatismele multiple suferite, senatorul Leonard Cadăr va fi supus unei intervenţii chirurgicale. Insulino-dependent, Leonard Cadăr ar putea fi operat la Iaşi sau la Bucureşti.

Senatorul PSD Leonard Cadăr se află internat la secţia Anestezie şi Terapie Intensivă a Clinicii de Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Spiridon” din Iaşi. Senatorul Cadăr a fost implicat într-un grav accident de circulaţie, joi seara.

Acesta este, în continuare, conştient, însă are multiple traumatisme, iar în curând va fi supus unei intervenţii chirurgicale. „Pacientul a fost adus cu politraumatisme. Are leziuni importante la nivelul toracelui şi bazinului şi va avea nevoie de o intervenţie chirurgicală. În acest moment este stabil, însă abia după ce i se vor face toate analizele, colegii mei vor stabili dacă este cazul să îl transfere la Clinica Ortopedică din cadrul Spitalului «Floreasca» din Bucureşti. Dat fiind faptul că este un pacient încă tânăr, sperăm la o recuperare totală. Oricum, în mod sigur, spitalizarea va fi una de lungă durată”, a declarat medicul Diana Cimpoieşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

În perioada imediat următoare, senatorul Leonard Cadăr va fi consultat de medici de mai multe specialităţi, printre care şi un cardiolog, dat fiind faptul că a ajuns la spital cu politraumatisme, care i-ar fi putut afecta mai multe organe.

Senatorul PSD Leonard Cadăr a fost implicat, joi seară, într-un accident rutier, pe DN 15D. Senatorul se întorcea la Roman de la Piatra Neamţ, acolo unde participase la o întâlnire cu membri ai PSD Neamţ. În localitatea Horia, senatorul a intrat cu maşina – un autoturism de teren BMW – într-un utilaj de deszăpezire. Apropiați ai senatorului Cadar susțin că acesta, fiind diabetic insulino-dependent, se grăbea să-și administreze tratamentul. În urma impactului, Leonard Cadăr a rămas blocat în maşină şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a fi scos în siguranţă. Parlamentarul a fost transportat la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, unde medicii de gardă i-au făcut un examen computer tomograf, care a arătat că a suferit mai multe fracturi, dintre care cea mai gravă fiind o fractură de şold. De aceea, s-a decis transferul său la Clinica de Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Comentarii

WORDPRESS: 0