Prima paginăSport

Selecţie pentru alcătuirea lotului naţional de Qwan Ki Do, la Roman

Dimensiune text

Cei mai buni practicanţi ai Qwan Ki Do-ului din România vor fi examinaţi pentru a intra în lotul care ne va reprezenta la europenele de seniori din Elveţia.

Anul sportiv în Qwan Ki Do, sistem toamnă – vară, ca de obicei, va începe la Sala Sporturilor din Roman, sâmbătă, 31 august, cu continuare duminică, în cea de-a doua zi fiind programată organizarea primului stagiu de verificare şi/sau confirmare a antrenorilor şi instructorilor. Cu acelaşi prilej, sâmbătă, între orele 11 şi 14, se va desfăşura ultima selecţie pentru alcătuirea lotului naţional de seniori care va participa la Campionatul European, conform comunicatului Departamentului Qwan Ki Do din cadrul Federaţiei Române de Arte Marţiale.

„Selecţia pentru alcătuirea lotului naţional, lărgit, va consta în verificare fizică, una care va cuprinde 17 teste, dar şi, bineînţeles, proba tehnică, de luptă. Vor fi prezenţi directorul tehnic Ovidiu Covaci şi antrenorii lotului naţional, Teodor şi Ștefan Nica. Prima fază a selecţiei va lua în considerare un număr mai mare de sportivi, după care va fi stabilit lotul cu care România va participa la Campionatul European al seniorilor din Elveţia, în octombrie. Tot Romanul va mai găzdui alte trei cantonamente de câte trei sau patru zile, la final de săptămână, până la europene, alte trei asemenea stagii urmând a avea loc în altă localitate. La europenele din acest an va avea loc şi o demonstraţie de full-contact, variantă care va fi pusă în discuţie privind introducerea sa în competiţiile viitoare. Duminică, odată cu încheierea stagiului celor peste 70 de antrenori şi instructori care şi-au anunţat prezenţa, va fi stabilit şi programul competiţional în sezonul 2013-2014”, a afirmat Mihai Cristea, fondatorul şi liderul Clubului Sportiv Bao Roman, grupare cu candidaţi îndreptăţiţi la selecţionarea în lotul naţional.

COMENTARII

WORDPRESS: 0