Prima paginăRoman

Șeful Poliției Roman este coleg cu vicepreședintele Judecătoriei Roman

Dimensiune text

Judecătorul Marcel Grigore Bărbieru (foto) este, de curînd, vicepreședinte al Judecătoriei Roman. El a fost coleg la Academia de Poliție cu Dragoș Bălău. Magistratul este din Bacău și face naveta zilnic pentru a ajunge la serviciu.

 

Deși recunoaște că nu știe foarte multe despre municipiul Roman, judecătorul Bărbieru are deja un „aliat” în oraș. „Am fost coleg la Academia de Poliție cu Dragoș Bălău, actualul comandant al Poliției Roman. Nu ne mai văzusem de mult timp, dar noul meu post a făcut posibilă o întîlnire în care am rememorat aminitirile din Academie„, a spus vicepreședintele Judecătoriei Roman.

Marcel Bărbieru a absolvit Academia de Poliție în anul 1997. Primul loc de muncă a fost în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Botoșani. Experiența pe care a dobîndit-o în cadrul Poliției i-a prins bine magistratului, care a învățat să aprecieze munca oamenilor în uniformă. Mai apoi, din sistemul privat a deprins rigurozitatea și dorința de perfecționare.

În anul 2002, Marcel Bărbieru avea să facă o nouă schimbare în carieră. Acesta a dat examen și a fost admis ca avocat în cadrul Baroului Bacău. Timp de trei ani, Marcel Bărbieru a pledat pentru diverse cauze în fața judecătorilor pentru ca, în 2005, să devină el însuși un apărător al dreptății: „Ca judecător, activitatea am început-o la Adjud. Doi ani am făcut naveta pînă la Judecătoria Adjud. Apoi, timp de un an am lucrat la Judecătoria Bacău și alți doi ani la Tribunalul Bacău. În ianuarie 2010 m-am întors la Adjud, ca președinte al Judecătoriei. Am fost președinte la Adjud un an și jumătate„.

Pînă cînd a trecut examenul pentru a ajunge vicepreședinte la Roman, Marcel Bărbieru a făcut parte din completele de judecată ale Tribunalului Bacău. „Am considerat că este bine să schimbi atmosfera, relațiile de muncă, din cînd în cînd. Așa, evit plafonarea și îmi impun standarde noi„, este de părere vicepreședintele Judecătoriei Roman.

La Roman își dorește să stea un mandat, mai ales că naveta i se pare ușoară: „E mult mai bine, față de condițiile pe care le aveam atunci cînd dețineam funcția de președinte al Judecătoriei Adjud. De la Bacău la Adjud sînt 57  kilometri, dar sînt multe localități pe traseu și se merge destul de greu. Pînă la Roman, de la Bacău, sînt doar 40 kilometri, iar drumul este mai bun, și  localități sînt mai puține„.

Judecătorul Marcel Bărbieru s-a specializat în cazurile civile. „Mi se pare că partea civilă te solicită mai mult intelectual, are spețe mai interesante și este un domeniu vast, în comparație cu penalul„, este de părere judecătorul Marcel Bărbieru.

Judecătorul Marcel Bărbieru va intra în sala de judecată de la Roman în luna septembrie, după terminarea vacanței judecătorești. Pînă atunci, are timp să își cunoască noii colegi și să își personalizeze noul birou.

Marcel Bărbieru a obținut funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Roman în urma unui concurs susținut la Consiliul Superior al Magistraturii. Acesta a obținut nota 8,60 pentru proiectul prezentat și 9,20 la proba scrisă, promovînd examenul cu media 8,90.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • culai 9 ani

    Ca romascan,dar fara procese, ma bucur ca avem la Roman un judecator cu atata expierenta si cu „inc” de munca.I-i doresc sedere placuta la judecatoria Roman si deplin succes. Ne dorim cu ardoare,d-le judecator, o justitie”ADEVARATA”, cu dreptate , in dplina libertate de gandire si judecata .doar a judecatorului. Asteptam cu interes.
    cu stima,