Prima paginăPolitica

Șefilor din Neamț nu le tihnesc sărbătorile

Dimensiune text

Rezultatul alegerilor parlamentare a alungat somnul multor șefi de deconcentrate din Neamț. Guvernul Ponta anunță evaluarea și restructurarea instituțiilor publice. George Lazăr va conduce ITM Neamț.

;

Foto: Deputatul Dorin Ursărescu și senatorul Ioan Chelaru

;

Scorul zdrobitor obținut de USL la alegerile parlamentare i-a conferit dreptul de a forma un guvern după chipul și asemănarea programului lansat de candidați și susținut cu vehemență de premierul Victor Ponta chiar și în perioada sărbătorilor de iarnă. Evaluarea și restructurarea pornesc de la nivelul ministerelor, reorganizate, și vor continua, promite prim-ministrul Ponta, până la deconcentrate. „Se impun aceste măsuri fie și numai pentru că, mai ales în ultimii ani, politizarea instituțiilor publice a atins cote fără precedent, fenomen care blochează reformele și aduce deservicii cetățenilor. Oamenii au foarte mari așteptări, justificate prin prisma marilor suferințe provocate de guvernările portocalii, iar voturile acordate nouă ne obligă să răspundem acestor așteptări„, a declarat deputatul Dorinel Ursărescu.

Fără a da nume ale celor care au fost sau vor fi nominalizați să conducă deconcentrate din județul Neamț, parlamentarul romașcan susține necesitatea organizării unui referendum pentru modificarea Constituției, o primă consecință urmând a fi regionalizarea de care are nevoie o Românie modernă. „Reorganizarea ministerelor după criterii de eficiență și performanță urmează modele europene de succes și traseul pe care-l are de parcurs România în următorii ani, dintre care primii doi foarte importanți și foarte grei. Lipsa de experiență și incapacitatea unor funcționari au făcut ca țara noastră să atragă puține fonduri europene din 2007 și până în prezent, iar anul 2013 este unul hotărâtor pentru inițierea unor proiecte de dezvoltare cu adevărat necesare pentru România și români. Ca prioritate avem de lucru la bugetul pentru 2013, vor fi evaluate și reorganizate instituțiile – chiar dacă aceste măsuri vor conduce și la pierderea unor locuri de muncă -, Ministerul de Finanțe va avea corespondent în teritoriu pe cele două dimensiuni – bugetară și de control -, iar unele deconcentrate vor avea structuri de tip regional, urmând pașii pe care i-am expus„, a precizat deputatul Ursărescu.

Insomnia unor șefi de deconcentrate se tratează cu discreție, crede Dorinel Ursărescu, un alt motiv fiind și acela că o anumită parte a presei pregătește artileria vorbelor grele pentru a discredita imaginea publică a viitorilor șefi. Dată ca sigură, și în curs de onorare la începutul lunii ianuarie, este nominalizarea avocatului romașcan George Lazăr la șefia Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț. Fost viceprimar al Romanului, George Lazăr este inspector la Primăria Roman, probă de respectare a legislației când va primi numirea, dar și de armonizare a relațiilor dintre politicieni, când se pune problema interesului public.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 2
 • stef 9 ani

  DEJA NE ESTE SCARBA CAND VEDEM CINE A AJUNS SA NE CONDUCA!!! TARA LUI PAPURA HOTUL !!!

 • ion 9 ani

  Hopa,deja unul beat mai poate sa apese pe taste!Este o performanta.