HomeActualitateRural

Șefii Poştei Neamţ vor verifica pensiile împărţite în pragul magazinelor

Reprezentanţii OJP Neamţ vor verifica modul în care se împart pensiile în comuna Dulceşti. Un bărbat din Cârlig a reclamat că pensiile nu sunt împărţite din poartă-n poartă, ci la magazinul sătesc.

Un bărbat din satul Cârlig, comuna Dulceşti, acuză factorul poştal care plătește pensiile că nu procedează aşa cum ar trebui. Gheorghe Popa are grijă de mama sa, Tinca Trofin. Femeia este imobilizată la pat de mai bine de două luni, iar fiul acesteia se îngrijeşte de toate cele necesare. Discuţiile în contradictoriu au apărut în momentul în care poştăriţa nu a venit să îi aducă pensia bătrânei, după cum susţine Gheorghe Popa. „Înainte, mama mea se ducea la magazinul din sat şi lua pensia de acolo, fiindcă acolo împarte poştăriţa banii. Acum, de când nu se mai poate deplasa, poştăriţa a uitat de ea şi tot amână să vină la noi şi să-i lase pensia. Eu înţeleg că împarte banii la magazin, fiindcă au oamenii datorii şi le plătesc, pe loc, din pensie, apoi pleacă cu ce le mai rămâne, dar să vină la timp şi la bătrânii care nu-şi mai pot mişca picioarele”, spune Gheorghe Popa.

Bărbatul nu se opreşte aici cu reproşurile şi acuză factorul poştal de un limbaj necivilizat: „Când am rugat-o să vină la noi şi să-i aducă pensia mamei, m-a tot amânat, că vine luni, miercuri sau vineri. După două săptămâni, am abordat-o din nou şi am rugat-o să nu uite să treacă şi prin sat, să nu se oprească doar la magazin, fiindcă am nevoie de bani pentru medicamente, scutece de unică folosinţă şi alte lucruri. Mi-a râs în nas şi mi-a zis: «Ce vrei să-ţi fac eu?»”

Gheorghe Popa a adăugat că şi facturile care sunt distribuite prin Poştă ajung cu întârziere din cauza modului în care şi-a organizat programul factorul poştal, iar în situaţia în care se află mama lui mai sunt alţi 20 de bătrâni care nu se pot deplasa sau sunt greu deplasabili.

Conducerea Oficiului Judeţean de Poştă (OJP) Neamţ consideră că reclamaţiile bărbatului din Cârlig sunt nefondate, dar a decis să efectueze o verificare. „Este exclus aşa ceva. Nu cred că factorul poştal care răspunde de acea zonă are un comportament aşa cum mi l-aţi descris din sesizarea domnului. Cu toate acestea, vom trimite o echipă pe teren, pentru a vedea dacă în zonă sunt nemulţumiri. E posibil ca reclamantul să fie nemulţumit din cauză că, în conformitate cu prevederile legale, pensia trebuie dată doar titularului, nu aparţinătorilor, dacă nu există o procură prin care banii să poată fi încasaţi de altcineva, în afară de beneficiar”, a declarat Daniel Stoleru, şeful OJP Neamţ.

De precizat că, în această perioadă, lucrătorii din Poştă sunt testaţi de şefi. Evaluarea are drept scop alegerea celor 11% dintre angajaţi care să fie disponibilizaţi, după un plan stabilit de Guvern pentru Compania Naţională Poşta Română.

 

Comentarii

WORDPRESS: 4
 • ioan 9 ani ago

  Cum sa faca fata postasii daca au cate 1000 de familii de deservit si toti vor sa le dai pensia in prima zi.Stau si ei pe unde pot sa dea banii ca nu au timp sa mearga din poarta in poarta, si toata noaptea sa faca justificarea banilor pe care ii platesc intr-o zi si a celor pe care ii incaseaza de pe facturi.Sunt oameni nu masini.Problema este la conducerea postei CARE CAUTA SA II EXTERMINE PE POSTASI PRIN MUNCA COLOSALA PE CARE TREBUIE SA O FACA PENTRU UN SALARIU DE MIZERIE

  • fghr 9 ani ago

   Demisia atunci si nu te mai chinuie nimeni… Lasa pe altul daca nu poti… Oricum sunt prea multi angajati ai postei ce cheltuie fara a produce mai nimic si aici nu ma refer strict la postasi ….

  • un mos 9 ani ago

   Ioane , tu sigur esti postas (lenes si ciubucar )…………..

 • balan razvan 9 ani ago

  Conducerea Oficiului Judeţean de Poştă (OJP) Neamţ consideră că reclamaţiile bărbatului din Cârlig sunt nefondate, dar a decis să efectueze o verificare. “Este exclus aşa ceva. Nu cred că factorul poştal care răspunde de acea zonă are un comportament aşa cum mi l-aţi descris din sesizarea domnului . Va cunoaste’ti rudele f bine de exista aceasta parere….