Prima paginăActualitateRural

Șef de Poliţie acuzat de limbaj de mahala și de abuzuri

Dimensiune text

Şeful Poliţiei Săbăoani este acuzat de SNAP că vorbeşte urât cu agenţii de poliţie şi nu le respectă programul de lucru. Serviciul de Ordine Publică a început verificări în acest caz.

Șeful Secţiei de Poliţie Săbăoani este acuzat de liderii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) de management defectuos şi de un comportament necivilizat faţă de poliţiştii din subordine. Liderii de sindicat spun că turele de noapte ale poliţiştilor nu sunt plătite cu 25% mai mult, aşa cum prevede legea, din cauză că şeful Secţiei de Poliţie, comisarul şef Constantin Ursu, nu a făcut demersurile necesare pentru ca poliţiştii să beneficieze de acest spor.

„Poliţiştii din mediul rural ne-au solicitat sprijinul pentru ca programul de lucru şi timpul de refacere a capacităţii de muncă să fie noţiuni care să fie reintroduse în limbajul uzual al şefului Secţiei 3 Poliţie Rurală Săbăoani, comisarul şef Constantin Ursu. Poliţiştii sunt supuşi, lună de lună, unor tratamente greu de imaginat. Începând de la limbajul de mahala, pe care stimabilul Ursu îl practică în relaţia cu subalternii, până la programul de lucru care se planifică după cum «cântă» Ursu. În fapt, agenţii de poliţie de la posturile de Poliţie sunt obligaţi să asigure permanenţa câte 24 de ore, urmând ca acest interval de timp să fie compensat cu… o altă zi de lucru care începe de la ora 8.00, în continuarea permanenţei. Șeful Ursu ia măsuri disciplinare pe bandă rulantă împotriva propriilor subalterni, munca lor fiind cea care îi permite să îşi păstreze scaunul. Astfel, un şef de post a fost mustrat cu atenţioanare pentru că nu a răspuns la telefonul mobil personal”, se arată într-un comunicat al SNAP România. În acelaşi document se mai precizează că „toate aceste metehne ar fi justificate, în condiţiile în care stimabilul Ursu desfăşoară o afacere prin exploatarea unei cariere de piatră, iar Poliţia este doar un hobby”.

Șeful Secţiei de Poliţie Săbăoani susţine că acuzaţiile sunt, în totalitate, nefondate. „Eu nu am făcut altceva decât să le cer oamenilor să muncească. Nu am folosit niciodată cuvinte jignitoare, dar, atunci când s-a impus, am luat măsuri, pentru că noi, poliţiştii, trebuie să lucrăm în folosul comunităţii şi să fim mai activi decât în alte meserii”, a explicat comisarul şef Constantin Ursu, şeful Secţiei de Poliţie Săbăoani.

Șeful Poliţiei Neamţ a dispus o anchetă. „Serviciul Ordine Publică va verifica toate aspectele sesizate de sindicat, pentru a vedea dacă sunt adevărate. Dar eu, personal, am fost la Săbăoani şi am discutat cu poliţiştii în absenţa domnului Ursu şi nu mi s-a plâns nimeni de nimic”, a declarat comisarul şef Paul Tablan, inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Coincidenţă sau nu, disputa între comisarul şef Constantin Ursu şi SNAP a apărut la trei săptămâni de la momentul în care şeful Secţiei de Poliţie Săbăoani a decis să părăsească Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) şi s-a înscris în Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC). Constantin Ursu a fost membru SNAP timp de cinci ani.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 7
 • amar 8 ani

  asa e cand toti frustratii si paranoicii ajung sefi ! mai facetile cate un control psihiatric ! sa stea la balastiera.si celalalt sa care masini din Germania !

 • unu 8 ani

  minciuna cat casa la finalul art. ursu s a retras din snap la 21 august cand a fost reclamat la ipj! aici macar a avut demnitate!

 • snap romania 8 ani

  Pentru cei care se dau de ceasu’ mortii sa minta cu nerusinare spunand ca il atacam pe dnu ursu pentru ca s-a retras din SNAP postam un extras din adresa nr.421 din 21.08.2013, zi in care acesta a hotarat sa plece din organizatie. poate credea ca daca este membru SNAP vom tolera abuzurile dumnealui. Niciodata ! ……………………………………………………………………………………… Suntem nevoiţi să supunem din nou atenţiei dvs. problemele generate de nerespectarea programului de lucru la posturile de poliţie.
  Am înţeles neputinţa financiară şi criticăm pasivitatea celor cu atribuţii în a controla dacă drepturile poliţiştilor sunt respectate.
  De aceea, organizaţia noastră sindicală a hotărât să demareze o acţiune de identificare a tuturor problemelor cu care se confruntă această categorie de poliţişti.
  În perioada 12-19.08.2013 subsemnatul şi domnul Stroe Viorel, vicepreşedinte SNAP, ne-am deplasat la majoritatea posturilor de poliţie de pe raza judeţului Neamţ răspunzând astfel solicitării dvs. de a prezenta cazuri concrete de nerespectare a normelor legale privind programul de lucru al poliţiştilor şi abuzurile pe care le comit cei care ar trebui să vegheze la respectarea legii.
  ……………………………………………………………………………………. Am fost sesizaţi despre o situaţie mai deosebită referitoare la relaţiile dintre şeful Secţiei de poliţie Săbăoani şi agenţii de poliţie de la post.
  Aşa cum am mai precizat şi cu prilejul altor discuţii şeful secţiei de poliţie Cms. şef Ursu Constantin întreţine o stare de tensiune în rândurile agenţilor de poliţie cu care se comportă foarte urât, dictatorial determinandu-i pe unii să decidă să se pensioneze decât să mai lucreze împreună cu acesta. Exemplificăm cazul Asp. T care din cauza comportamentului şi atitudinii şefului de secţie intenţionează să se pensioneze. În mod abuziv şeful de secţie cu girul şefului Poliţiei Roman, a dispus atenţionarea Asp. T pentru că nu a răspuns la telefonul personal deşi era planificat la permanenţă.
  Şeful secţiei controleză dosarele poliţiştilor fără acordul sau în baza rezoluţiei procurorului de caz.
  Ag.p P a dobândit o serie de afecţiuni medicale grave, irecuperabile pe fondul stresului provocat de şeful de secţie care, deasemenea îi vorbeşte foarte urât, o ameninţă şi îi sugerează să-şi dea demisia.
  Ofiţerul de poliţie a modificat şi a făcut adăugiri în fişele de evaluare anuale ale agenţilor de poliţie, contrar normelor legale în vigoare, schimbând notările şefilor de post.
  A dobândit un obicei pe cât de bizar pe atât de nelegal, respectiv acela de a suna din oră în oră subalternii pentru a verifica zonele în care se află şi dacă la ora 08.00 sunt în postul de poliţie.
  Deasemenea acesta foloseşte informaţii confidenţiale din dosarele personale ale poliţiştilor pe care mai apoi le vehiculează şi provoacă stări de disconfort prin expunerea publică a acestora.
  Şeful secţiei de poliţie refuză în mod nejustificat aprobarea concediilor de odihnă şi compensarea orelor suplimentare efectuate de poliţişti.
  Acesta îi ameninţă pe poliţişti că îi filmează şi că va folosi imaginile împotriva lor.
  Deasemenea obligă anumite persoane să declare că au dat foloase necuvenite poliţiştilor.
  Acesta obligă poliţiştii din subodine să participe la acţiuni prelungite fără compensarea orelor suplimentare.
  Îi obligă pe poliţişti să folosească maşinile personale la intervenţiile 112, din timpul lor liber şi fără compensarea orelor suplimentare efectuate astfel. Asp. E, fiind planificat la permanentă a afectuat 5 deplasări la sesizări 112 pe perioada unui week-end, cu maşina personală, fără vreo compensare a cheltuielilor.
  În ultimele luni poliţiştii au efectuat ore de noapte fără ca acestea să fie evidenţiate în documente şi fără a fi plătite.
  Şeful de secţie a refuzat să elibereze ordin de serviciu la plecarea în concediu a Ag. p P, acest document fiidu-i eliberat după doua săptămâni de la întoarcere.
  La intervenţiile 112 poliţiştii sunt obligaţi să sune de pe telefoanele personale cetăţenii apelanţi şi să solicite de la aceştia informaţii suplimentare.
  Desemenea, şeful de secţie a refuzat eliberarea unui ordin de serviciu pentru deplasărea Ag.p P la spital, în baza unor documente eliberate de Centrul Medical Neamţ al MAI.
  Solicităm pe această cale să dispuneţi efectuarea unei evaluări psihologice a domnului Cms. şef Ursu Constantin şi tragerea acestuia la răspundere pentru multitudinea de abuzuri comise. Propunem schimbarea dumnealui din funcţia de şef de secţie.

 • snap romania 8 ani

  http://www.snapromania.ro/comunicat_455_comunicat_precizari_bt_neamt

  Pentru cei care se dau de ceasu’ morţii să mintă cu neruşinare spunând că îl atacăm pe D-nu Ursu pentru că s-a retras din SNAP postăm un extras din adresa nr.421 din 21.08.2013 a BT Neamţ, zi în care acesta a hotărât să plece din organizaţie.

  Poate credea că dacă este membru SNAP vom tolera abuzurile dumnealui.
  Niciodata !

  Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din România

  Biroul Teritorial Neamţ

  Către: Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ,
  În atenţia: d-lui Inspector Şef, Comisar şef de poliţie Tablan Costel-Paul,

  Suntem nevoiţi să supunem din nou atenţiei dvs. problemele generate de nerespectarea programului de lucru la posturile de poliţie.

  Am înţeles neputinţa financiară şi criticăm pasivitatea celor cu atribuţii în a controla dacă drepturile poliţiştilor sunt respectate.

  De aceea, organizaţia noastră sindicală a hotărât să demareze o acţiune de identificare a tuturor problemelor cu care se confruntă această categorie de poliţişti.
  În perioada 12-19.08.2013 subsemnatul şi domnul Stroe Viorel, vicepreşedinte SNAP, ne-am deplasat la majoritatea posturilor de poliţie de pe raza judeţului Neamţ răspunzând astfel solicitării dvs. de a prezenta cazuri concrete de nerespectare a normelor legale privind programul de lucru al poliţiştilor şi abuzurile pe care le comit cei care ar trebui să vegheze la respectarea legii.

  Am fost sesizaţi despre o situaţie mai deosebită referitoare la relaţiile dintre şeful Secţiei de poliţie Săbăoani şi agenţii de poliţie de la post.

  Aşa cum am mai precizat şi cu prilejul altor discuţii şeful secţiei de poliţie Cms. şef Ursu Constantin întreţine o stare de tensiune în rândurile agenţilor de poliţie cu care se comportă foarte urât, dictatorial determinandu-i pe unii să decidă să se pensioneze decât să mai lucreze împreună cu acesta. Exemplificăm cazul Asp. T care din cauza comportamentului şi atitudinii şefului de secţie intenţionează să se pensioneze. În mod abuziv şeful de secţie cu girul şefului Poliţiei Roman, a dispus atenţionarea Asp. T pentru că nu a răspuns la telefonul personal deşi era planificat la permanenţă.

  Şeful secţiei controleză dosarele poliţiştilor fără acordul sau în baza rezoluţiei procurorului de caz.
  Ag.p P a dobândit o serie de afecţiuni medicale grave, irecuperabile pe fondul stresului provocat de şeful de secţie care, deasemenea îi vorbeşte foarte urât, o ameninţă şi îi sugerează să-şi dea demisia.
  Ofiţerul de poliţie a modificat şi a făcut adăugiri în fişele de evaluare anuale ale agenţilor de poliţie, contrar normelor legale în vigoare, schimbând notările şefilor de post.

  A dobândit un obicei pe cât de bizar pe atât de nelegal, respectiv acela de a suna din oră în oră subalternii pentru a verifica zonele în care se află şi dacă la ora 08.00 sunt în postul de poliţie.

  Deasemenea acesta foloseşte informaţii confidenţiale din dosarele personale ale poliţiştilor pe care mai apoi le vehiculează şi provoacă stări de disconfort prin expunerea publică a acestora.
  Şeful secţiei de poliţie refuză în mod nejustificat aprobarea concediilor de odihnă şi compensarea orelor suplimentare efectuate de poliţişti.

  Acesta îi ameninţă pe poliţişti că îi filmează şi că va folosi imaginile împotriva lor.

  Deasemenea obligă anumite persoane să declare că au dat foloase necuvenite poliţiştilor.

  Acesta obligă poliţiştii din subodine să participe la acţiuni prelungite fără compensarea orelor suplimentare.

  Îi obligă pe poliţişti să folosească maşinile personale la intervenţiile 112, din timpul lor liber şi fără compensarea orelor suplimentare efectuate astfel. Asp. E, fiind planificat la permanentă a afectuat 5 deplasări la sesizări 112 pe perioada unui week-end, cu maşina personală, fără vreo compensare a cheltuielilor.

  În ultimele luni poliţiştii au efectuat ore de noapte fără ca acestea să fie evidenţiate în documente şi fără a fi plătite.

  Şeful de secţie a refuzat să elibereze ordin de serviciu la plecarea în concediu a Ag. p P, acest document fiidu-i eliberat după doua săptămâni de la întoarcere.

  La intervenţiile 112 poliţiştii sunt obligaţi să sune de pe telefoanele personale cetăţenii apelanţi şi să solicite de la aceştia informaţii suplimentare.

  Desemenea, şeful de secţie a refuzat eliberarea unui ordin de serviciu pentru deplasărea Ag.p P la spital, în baza unor documente eliberate de Centrul Medical Neamţ al MAI.

  Solicităm pe această cale să dispuneţi efectuarea unei evaluări psihologice a domnului Cms. şef Ursu Constantin şi tragerea acestuia la răspundere pentru multitudinea de abuzuri comise. Propunem schimbarea dumnealui din funcţia de şef de secţie.

 • cetateanul care vrea sa fie aparat 8 ani

  Eu inteleg ca acel sef nu va lasa sa va faceti de cap, va pune la treaba, vrea sa asigurati permanenta pt apararea cetatenilor, dar nu va poate plati! Pai, cereti salarii la guvern! Si daca v-ati facut politisti, aparati-ne, ca noi nu avem nici o vina ca nu sinteti platiti si aveti un sef careva pune la treaba! De asta il blamati?

 • ioan 8 ani

  Da.sa mearga la balastiera la Botesti ca acolo se pricepe bine sa apere exploatarea balastului din Moldova ,sa apere pe seful balastierei care a distrus totul in zona satului Botesti ,s-a daramat digul de aparare a satului si ei tot exploateaza ca si cum ar fi proprietatea lor.Are el grija sa anunte patronul cand vine un control si trece cu vederea toate neregulile pe care le vede si le stie.

  • didi 8 ani

   Pai,e sau nu e ”patron” de cariera de piatra? Realizati ce declarati acum?