Prima paginăActualitateRoman

Ședință pentru 8.500.000 de lei de la bugetul de stat

Dimensiune text

Administraţia locală vrea ca pentru trei investiţii de infrastructură să primească ajutor de la bugetul de stat. 

Consilierii locali romaşcnai s-au reunit cu greu la şedinţa extraordinară care a avut loc miercuri, 4 februarie. Cu două minute înainte de ora 10.00, oră la care era stabilită şedinţa, în sala de şedinţe erau doar şapte consilieri locali. În scurt timp a intrat în sală şi viceprimarul Lucian Micu, apoi au mai venit doi consilieri locali: Maricel Benchea şi Gabriel Andrici. Cum pentru cvorum era nevoie de cel puţin 11 consilieri locali, aleşii au început să dea telefoane pentru a a aduce la şedinţă cel puţin încă un consilier. Până la urmă, Gabriel Andrici a plecat să-l aducă pe consilierul Doru Alexandru, dar, între timp, a ajuns şi consilierul Dănuţ Lichiardopol. Astfel, după aproape 20 de minute, s-a ajuns la cvorum prin prezenţa a 12 consilieri: Iulia Havrici, Mihaela Tanovici, Andrei Fron, Bogdan Andrieş, Constantin  Holban, Mihai Armanu, Dănuţ Lichiardopol, Maricel Benchea, Gabriel Andrici, Doru Alexandru, Lucian Micu şi Vasile Ouatu – care a fost preşedinte de şedinţă.

Motivul pentru care a fost convocată şedinţa extraordinară ţine de o hotărâre de Consiliu Local ce trebuie să însoţească cererile de finanţare ale Primăriei Roman către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Administraţia locală vrea să obţină fonduri de la bugetul de stat, prin Ordonanţa nr. 28/2013 privind Programul naţional de dezvoltare locală, pentru trei investiţii: modernizarea străzii Tineretului, modernizarea Arterei Roman-Vest şi a bulevardului Nicolae Bălcescu şi modernizarea Arterei Roman-Est. Pentru cele trei investiţii, Consiliul Local Roman a aprobat, în primă fază, plafoanele financiare maxime. În şedinţa de miercuri a fost aprobată actualizarea sumelor.

Spre exemplu, dacă în studiul de fezabilitate pentru modernizarea străzii Tineretului era estimată o sumă de 2.293.233 lei, devizul actualizat – după licitaţie – arată că investiţia se ridică la 1.520.521 lei.

Prin cererile de finanţare ale celor trei proiecte, Primăria Roman vrea să obţină de la bugetul de stat peste 8.500.000 de lei.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0