Ședință la Roman a primarilor din zonă

HomeSocial

Ședință la Roman a primarilor din zonă

 

 

Miercuri, 14 noiembrie, la sediul Primăriei municipiului Roman a avut loc o ședință de lucru a primarilor din zona Roman Metropolitan, la care au participat 27 de edili. Unul dintre subiectele ce au privit această reuniune a fost legat de dorința administrației locale romașcane de a organiza și găzdui un campionat la fotbal la care să se înscrie echipe din toate localitățile din zonă. Turneul ar urma să aibă loc în luna decembrie, CSM Roman fiind organizator, informează un comunicat al Primăriei Roman.

Astfel, primarii din zona Roman sunt invitați ca, în perioada 19-23 noiembrie, să se se înscrie cu câte o echipă de juniori – de 10, 12 și 14 ani – interesată să participe la „Cupa Centenar”. „Consider că întâlnirile periodice cu ceilalți primari din zonă sunt benefice, pentru că multe din problemele din comune sunt similare cu ale Romanului și schimbul de idei și de bune practici este întotdeauna benefic pentru dezvoltarea comunităților și pentru depășirea unor situații cu care ne confruntăm. Mă bucur de faptul că primarii din zonă au fost interesați de invitația noastră de a-i implica în acest proiect sportiv, prima ediție a unui campionat ce poate deveni o tradiție pentru zona noastră. Cred că Romanul poate deveni un pol important pentru zonă nu doar din punct de vedere economic, dar și pe alte domenii ce aduc beneficii pentru o bună parte din locuitori, așa cum este dezvoltarea sportului”, a declarat primarul Lucian Micu.

Turneul „Cupa Centenar” ar urma să se desfășoare în perioada 26 noiembrie – 20 decembrie, urmând ca, în funcție de numărul de echipe înscrise, să se stabilească și graficul de desfășurare a meciurilor. Turneul de fotbal se va desfășura în Sala Sporturilor, CSM Roman urmând să se ocupe de toate cheltuielile pe care le presupune desfășurarea acestei competiții.

În cadrul ședinței, primarii din zona Roman Metropolitan au fost invitați să continue tradiția participării la Festivalul de Datini și Obiceiuri, care va avea loc pe 29 decembrie. De asemenea, cei prezenți la întâlnire au discutat și despre modul de implementare a proiectului „sistem de management integrat al deșeurilor”, concluziile discuțiilor urmând să fie transmise mai departe către ADI Eco Neamț, în vederea punerii lor în practică.

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Dan 4 ani ago

    Alte lucruri mai importante nu au abordat? Țara arde , babele joacă fotbal…
    Situația penibila cu Apaserv, poduri, accesul în localități, transportul public, starea scolilor si gradinitelor, organigramele umflate din primarii, calitatea politistilor locali si multe altele.