Prima paginăSocial

Ședință de Consiliu Local pentru proiectul de modernizare a iluminatului public

Ședință de Consiliu Local pentru proiectul de modernizare a iluminatului public

Dimensiune text

 

Consilierii locali romașcani sunt chemați în ședință extraordinară marți, 6 august, de la ora 11, pentru a dezbate oportunitatea de aprobare a documentaţiei tehnico-economice şi a indicatorilor tehnico-economici, a proiectului şi a cheltuielilor ce vor fi efectuate în cadrul proiectului „Creşterea eficienţei energetice şi extinderea sistemului de iluminat public din municipiul Roman”.

Proiectul cu fonduri europene de extindere și modernizare a sistemului de iluminat public din Roman a fost câștigat de municipalitate la finalul lunii trecute. Conform documentației proiectului de hotărâre supus marți spre aprobare consilierilor locali, durata totală de implementare a proiectului este de 43 de luni, iar valoarea totală a proiectului (inclusiv TVA) este de 18.298.770,13 lei, din care suma eligibilă este 17.102.059,24 lei. 98% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului, în valoare de 16.760.018,05 lei, vor fi asigurate din Fondul European de Dezvoltare Regională şi bugetul de stat, finanţare nerambursabilă, iar 2% din totalul cheltuielilor eligibile, adică, 342.041,19 lei, precum și cheltuieli neeligibile de 1.196.710,89 lei, vor fi asigurate din bugetul local al Municipiului Roman.

Proiectul prevede lucrări de intervenţie pe 121,94 km de reţea de drumuri publice iluminate și instalarea a 4.525 aparate de iluminat cu surse LED, instalarea de panouri fotovoltaice pentru alimentarea corpurilor de iluminat de la de la trecerile de pietoni şi a celor care asigură iluminatul curţilor interioare ale blocurilor de locuinţe, proiectoare pentru iluminatul trecerilor de pietoni, independente energetic, alimentate fotovoltaic, împreună cu sistem de avertizare acustică pentru persoanele cu dizabilităţi. Monitorizarea iluminatului public se va face printr-un sistem inteligent de comandă şi diagnoză, iar în plus se vor monta două staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice, mai prevede proiectul câștigat de administrația locală.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0