Prima paginăRoman

Ședință de Consiliu Local cu repetiție

Dimensiune text

După ce, în ședința precedentă, consilierii locali ai USL au părăsit sala fără a mai aproba proiectele de hotărîre de pe ordinea de zi, a doua oară aceștia s-au înțeles ca frații pe tema hotărîrilor respective.

 

Marți dimineață, consilierii locali s-au întrunit în cadrul ultimei ședințe din acest mandat. Inițial, ultima ședință ar fi trebuit să se desfășoare vineri, 25 mai, însă atunci consilierii locali membri ai Uniunii Social Liberale (USL) s-au ridicat de pe scaune și au părăsit sala, după ce lui Viorel Stan – consilier local USL – nu i s-a permis să facă declarații politice în deschiderea ședinței.

În cadrul ședinței precedente, consilierii locali aveau de aprobat trei proiecte de hotărîre ce s-au referit la modificarea bugetului local și a listei obiectivelor de investiții finanțate din bugetul de dezvoltare al municipiului, transmiterea celor trei blocuri construite recent la Roman prin intermediul Agenției Naționale pentru Locuințe în administrarea societății Municipal Locato Serv SA, precum și la aprobarea componentei „Precolectarea, colectarea și transportul deșeurilor municipale, inclusiv ale deșeurilor toxice periculoase din deșeurile menajere, cu excepția celor cu regim special” a concesiunii serviciului public de salubritate.
După ce dorința consilierului Viorel Stan de a face declarații politice nu a fost luată în considerare de președintele de ședință, consilierii locali membri ai USL s-au abținut de la vot atît în ce privește procesul verbal al ședinței precedente, cît și în ce privește ordinea de zi a ședinței de vineri. În consecință, cele trei proiecte de hotărîre nu au mai putut fi supuse dezbaterii și votului. Aceleași trei proiecte de hotărîre s-au aflat pe ordinea de zi a ședinței de marți dimineață a Consiliului Local. De această dată, consilierii locali USL nu au mai părăsit sala, chiar dacă s-au plîns de faptul că nu au primit în termen legal convocarea scrisă în vederea participării la ședință. „Am venit la sediul Primăriei sîmbătă, duminică și luni, dar nu am găsit acea convocare. Am fost doar anunțați telefonic, pe 1 iunie, să venim astăzi la ședință. Dacă ar fi să ne luăm după ce spune legea, această ședință nu a fost convocată în mod legal. Am venit, însă, aici, din respect pentru romașcani„, a precizat consilierul USL Constantin Holban. Acesta nu a explicat, însă, de ce respectul față de romașcani nu a primat în fața declarațiilor politice și în cadrul ședinței de consiliu desfășurate la finalul lunii mai.

Doar două dintre cele trei proiecte de hotărîre au fost aprobate, cel privind aprobarea componentei „Precolectarea, colectarea și transportul deșeurilor municipale, inclusiv ale deșeurilor toxice periculoase din deșeurile menajere, cu excepția celor cu regim special” a concesiunii serviciului public de salubritate, primind doar opt voturi pentru și abțineri din partea grupului USL. Consilierii locali ai USL au susținut că nu au primit documentația completă aferentă acestui proiect de hotărîre. „Licitația pentru această componentă a serviciului de salubritate se va desfășura cu cîteva luni mai tîrziu, din această cauză„, a precizat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0