Prima paginăRoman

Ședinţă de Consiliu Judeţean la Roman, după doi ani

Dimensiune text

Vineri, 30 martie, în Sala de Consiliu a Primăriei Roman s-a desfăşurat şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, ultima care s-a desfăşurat în municipiu fiind în 2010.

 

 

La şedinţă au participat toţi cei 35 de consilieri judeţeni, în frunte cu preşedintele CJ, Vasile Pruteanu, precum şi primarul municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu, în calitate de invitat, dar şi primari din comunele din judeţ. Ordinea de zi a cuprins 26 de proiecte, însă, la începutul şedinţei, în calitatea sa de preşedinte, Vasile Pruteanu a retras unul dintre proiecte.

Primul proiect de hotărîre a vizat încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean a lui Valerică Frăţilă (PDL), care a demisionat recent din această funcţie. Proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi. Al doilea proiect a fost despre înlocuirea consilierului demisionar cu Maria Elena Bocancea, proiect aprobat şi el cu unanimitate de voturi. A urmat o pauză de cinci minute, după care Maria Elena Bocancea a depus jurămîntul solemn, în calitate de consilier judeţean. Al treilea proiect de hotărîre a vizat înlocuirea lui Valerică Frăţilă cu noul consilier, ca reprezentant al CJ în consiliile de administraţie ale societăţilor de interes local  din care acesta a făcut parte.

Un alt proiect de hotărîre a vizat aprobarea Raportului privind stadiul realizării, în 2011, a măsurilor şi acţiunilor din Programul de gestionare a calităţii aerului în judeţul Neamţ  pentru perioada 2010 – 2014, raport care a fost aprobat şi el cu unanimitate de voturi. Al cincilea proiect a vizat aprobarea inventarelor bunurilor din domeniul public şi privat, care a fost aprobat cu 34 de voturi şi o abţinere. Cu unanimitate de voturi, consilierii judeţeni au aprobat ca CJ să aloce Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani suma de 200.000 de lei pentru finalizarea unor investiţii. CJ a mai alocat alţi 400.000 de lei Școlii cu clasele I-VIII „Ion Creangă” din Tîrgu Neamţ, tot pentru finalizarea unor lucrări de investiţii. Tot cu 35 de voturi,  consilerii judeţeni l-au numit pe Mircea Pintilie, vicepreşedintele CJ, reprezentantul instituţiei în comisiile de soluţionare a contestaţiilor pentru evaluarea anuală a managementului instituţiilor publice de cultură de interes judeţean.

Un alt proiect de hotărîre a vizat asocierea Consiliului Judeţean la constituirea Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului Neamţ, CJ urmînd să contribuie la veniturile asociaţiei cu 5.000 de lei. Înainte de vot,  consilierul judeţean PSD Dan Manoliu a fost de părere că, înainte de promovarea turismului, ar trebui reabilitate mai întîi traseele turistice. Consilierii judeţeni au aprobat alocarea sumei de 20.000 de lei alpinistului Constantin Lăcătuşu, în vederea efectuării unei expediţii aniversare în Himalaya.

La final, la capitolul diverse, consilierul judeţean Cristian Livescu a ţinut să-l felicite pe primarul Laurenţiu Dan Leoreanu pentru că administraţia locală a reuşit să readucă în patrimoniul oraşului Casa Celibidache, în care va funcţiona, din nou, Şcoala de Arte.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0