Secretul cadoului perfect: trandafirii criogenați de la magazinul „Perfect Roses” din Roman

HomeEconomieAdvertorial

Secretul cadoului perfect: trandafirii criogenați de la magazinul „Perfect Roses” din Roman

 

„Florile nu au speranță, pentru că speranța înseamnă mâine, iar florile nu posedă decât ziua de astăzi”, spunea, la mijlocul secolului trecut, poetul argentinian Antonio Porchia. Un neajuns cu care iubitorii florilor s-au confruntat dintotdeauna: cum să păstreze frumusețea unei flori nealterată pentru cât mai mult timp. Dar tot iubitorii florilor au fost cei care au găsit și tehnologia capabilă de acest lucru.

Ziua nunții a fost, ca pentru orice mireasă fericită, una memorabilă pentru Oana Ursaru, deținătoarea magazinului „Perfect Roses” din Roman. Cu atât mai memorabilă cu cât buchetul de trandafiri al miresei s-a menținut în perfectă stare pentru foarte mult timp. „Iubesc florile, știam de florile criogenate de mai mulți ani, dar totul a pornit de la buchetul miresei, pe care mi l-am dorit din trandafiri criogenați, și m-a impresionat faptul că a putut rezista în casă atât de mult timp, o floare naturală care arată impecabil după doi ani și  sunt sigură că îl voi păstra mulți ani în stare perfectă”, spune Oana.

Și, pentru că în zona noastră nu exista la acel moment o sursă de unde se puteau procura astfel de flori, i-a venit ideea unei afaceri în domeniu, pe care a pus-o în practică anul acesta, când a fost deschis magazinul „Perfect Roses”.

Un trandafir natural înghețat prin criogenare – printr-un proces lent, care durează între două și patru săptămâni, în urma căruia este extrasă apa din floare – poate rezista pentru foarte mult timp, afirmă proprietara magazinului „Perfect Roses”. Unii producătorii consideră că se pot păstra și până la 25 de ani, în funcție de cum este îngrijită floarea după cumpărare – de exemplu să fie ferită de praf, de lumina directă a soarelui, iar  temperatura ideală este între 20 și 25 grade.

„Avem și alte flori criogenate, cum ar fi  – orhidee, zambile, garoafe, bujori sau gardenii –, dar trandafirul rămâne cea mai populară și cea mai căutată floare și în acest domeniu. Florile criogenate pe care le aducem în magazinul «Perfect Roses» sunt importate, pentru că nu există în România aparatura necesara pentru acest proces. Unele firme folosesc anumite soluții care pot păstra floarea, în cel mai bun caz, până la trei ani de zile, de aceea e bine să fim atenți de unde cumpărăm”, mai spune Oana.

Pe lângă trandafirii criogenați și aranjamentele florale din trandafiri criogenați, din magazinul „Perfect Roses” mai pot fi procurați ursuleți din trandafiri de spumă – unul din cele mai căutate cadouri, alături de cupolele sau domurile din sticlă –, flori naturale uscate ori trandafirii „de săpun” – flori realizate din foițe subțiri de hârtie tratate cu o substanță cu o compoziție similară cu săpunul.

Florile, aranjamentele florale și suvenirurile care pot fi procurate de la magazinul „Perfect Roses” pot reprezenta cadouri potrivite pentru orice fel de ocazie, având prețuri începând de la 35 de lei pentru brelocurile cu flori criogenate și de la 50 de lei pentru trandafirii criogenați în globuri de sticlă sau alte modele .

Cele mai multe comenzi ale magazinului „Perfect Roses” au venit din Roman și din zonele limitrofe, dar magazinul poate livra produsele în toată țara. Produsele pot fi admirate și procurate direct din magazin, situat în Roman, pe bulevardul Roman Mușat bloc 24, intrarea din strada Alexandru cel Bun (înspre Arhiepiscopie, vizavi de „Spitalul Vechi”), dar comenzile pot fi făcute și printr-un mesaj lăsat pe pagina de facebook a magazinului, Trandafiri criogenati – cadoul perfect: https://www.facebook.com/trandafiricriogenaticadou/ .

 

Comentarii

WORDPRESS: 0