HomeActualitateNeamt

Secretarii primăriilor au fost instruiți la Prefectură

Toţi secretarii au fost instruiţi, două zile, cu privire la aspecte importante ale activităţii lor. Aceste întâlniri se vor repeta şi vor avea ca ţintă şi alţi funcţionari.

Secretarii tuturor primăriilor din judeţ au fost, joi şi vineri, la o sesiune de instruire care s-a desfăşurat la Prefectura Neamţ. În cele două zile de instruire au fost prezentate aspecte legate de ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană, actele administrative adoptate sau emise de autorităţile administraţiei publice locale în cursul anilor 2014 – 2015, statistici, aspecte de nelegalitate, proceduri prealabile, acţiuni în instanţa de contencios administrativ, precum şi administraţia publică locală – funcţionarea consiliilor locale, conflicte de interese şi incompatibilităţi.

secretar 02În plus, în prima zi a sesiunii, secretarii unităţilor administrativ-teritoriale au fost informaţi cu privire la o campanie, lansată la nivel naţional, de Consiliul Concurenţei, pentru a informa actorii economici şi marele public cu privire la o parte mai puţin cunoscută a activităţii sale de bază, şi anume rolul preventiv şi corectiv, prin consilierea mediului de afaceri şi a autorităţilor publice, ca urmare a diverselor investigaţii sau a analizelor aprofundate ale diferitelor pieţe, ori de câte ori observă dezechilibre, elemente care perturbă mediul concurenţial sau practici care pot afecta concurenţa. Prezentarea acestei campanii a fost realizată de secretarul de stat Dan Ionescu, consilier de Concurenţă.

„Consiliul Concurenţei îndeplineşte şi un rol de consultant pentru autorităţi şi mediul de afaceri, în realizarea recomandărilor şi formularea angajamentelor fiind esenţială expertiza specialiştilor noştri. Ne dorim ca actorii economici să se bazeze pe experienţa şi cunoaşterea aprofundată pe care le deţinem în domeniul economic, în vederea restabilirii unui mediu concurenţial normal. Concurenţa între companii, despre oricare piaţă ar fi vorba, reprezintă, de fapt, cheia dezvoltării economice” a declarat Dan Ionescu. Acesta i-a îndemnat, totodată, pe cei prezenţi, să se adreseze instituţiei pe care o reprezintă, pentru consiliere de specialitate.

Sesiuni de instruire cu secretarii primăriilor vor avea loc şi pe viitor. „Am avut această iniţiativă, pe care doresc să o continuăm trimestrial, având ca grup ţintă nu numai secretarii localităţilor, ci şi primarii, în calitatea lor de ordonatori principali de credite, specialiştii din finanţe şi contabilitate, voluntarii serviciilor de urgenţă şi specialiştii în cadastru de la nivelul primăriilor”, a spus prefectul Ioan Vlad Angheluţă, iniţiatorul acestei acţiuni.

Comentarii

WORDPRESS: 0