Sebastian Burduja și Andrei Carabelea au strâns 7.000 de semnături

HomePolitica

Sebastian Burduja și Andrei Carabelea au strâns 7.000 de semnături

 

pact-13-oct_03Vineri, 28 octombrie, Sebastian Burduja, candidat independent la Camera Deputaţilor, a anunțat că atât el, cât și Andrei Carabelea – candidat independent la Senatul României – și-au depus candidaturile, împreună cu semnăturile primite din partea a 7.000 de nemțeni.

„Am reușit să strângem aproape 7.000 de semnături, în condițiile în care minimul necesar pentru a intra în competiția electorală este de 4.700. Am avut zile în care s-au strâns chiar și o mie de semnături de la oameni, iar asta înseamnă că oamenii s-au mobilizat, că își doresc altceva, iar acest fapt nu poate decât sa ne bucure”, a declarat Sebastian Burduja.

Acesta spune că este interesat de identificarea unor soluții cu privire la modul în care poate fi implicată Diaspora în dezvoltarea României: „Peste 69.000 de nemțeni sunt plecați la muncă în străinătate și circa 73.000 au rămas la muncă în România. 6.235 de copii din acest județ au cel putin unul dintre părinți plecat la muncă în străinătate. Noi am propus încă din 2011 o strategie la cheie numită «Smart Diaspora» de a atrage tinerii în România. Sunt diverse măsuri pe care le propunem: promovarea oportunităților profesionale în străinătate, un site care să explice procesul de repatriere, echivalarea diplomelor etc. Apoi mai propunem acordarea a 2 lei de la statul român pentru fiecare leu repatriat, astfel încât în momentul în care îți deschizi o afacere în România să poți beneficia de această schemă de sprijin”.

Comentarii

WORDPRESS: 0