Home

Se tulbură apele în campionatul de handbal al juniorilor III

Reprezentanta LPS Roman, lideră în seria A, a pierdut două meciuri în turneul de la Vaslui şi începe să-şi facă griji în privinţa calificării la turneul semifinal. În cursă sunt înscrise trei echipe, pentru doar două locuri. Finalul de campionat al grupei nu avantajează echipa din Roman.

Echipa băieţilor juniori III de la Liceul cu Program Sportiv Roman, pregătită de Vasilica Hârţuliu şi Alina Andrei, a învins în trei dintre cele patru meciuri disputate în turneul precedent, din decembrie, la Suceava, al treilea din campionatul naţional de handbal, seria A. Se menţine, încă, pe locul I şi după turneul al patrulea, de la Vaslui, desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, deşi a pierdut două meciuri: 19-28 (11-15) cu LPS Piatra Neamţ, 16-22 (5-8) cu LPS Suceava, contracandidate la accederea în turneul semifinal, cel în care se vor califica primele două clasate din fiecare serie a campionatului naţional. În celelalte două partide, LPS Roman a învins LPS Iaşi cu 29-21 şi LPS Vaslui cu 26-21.

juniori 3Echipa din Suceava, ocupanta locului al treilea, a fost depunctată zdravăn la un turneu anterior, din cauza nerespectării anumitor cerinţe regulamentare, deşi nu a pierdut niciun meci pe teren. LPS Suceava este considerată, de către antrenorii celorlalte echipe, drept cea mai bună din grupă, astfel că are pretenţia de a se califica în faza următoare. La Vaslui a câştigat trei partide, cu LPS Roman, LPS Vaslui şi LPS Iaşi. Surpriza cea mare a venit din partea echipei din Piatra Neamţ, prima care a reuşit să învingă LPS Suceava, 30-26, în campionatul aflat în desfăşurare. De altfel, LPS Piatra Neamţ a câştigat toate meciurile şi s-a apropiat ameninţător de echipa romaşcană, pe care o aşteaptă două turnee foarte grele, la Iaşi, la sfârşitul lunii martie, respectiv la Piatra Neamţ, începând cu 25 aprilie.

Alina Andrei spunea după turneul de la Roman, al doilea: „Există posibilitatea de a ne califica, în faza următoare, de pe locul I. Rolul nostru este să vedem, tot timpul, unde este cel mai important de lucrat cu aceşti copii. Vrem să fim constanţi în rezultate bune şi în pregătire bună. Cred, în continuare, că putem învinge şi echipa din Suceava. Ne trebuie constanţă”. Înaintea celui de la Vaslui, Alina Andrei avertiza: „Vom relua competiţia cu prim obiectiv clar: calificarea la turneele semifinale. Campionatul se joacă. Este prea devreme să afirmăm că suntem calificaţi în faza următoare, dar, având în vedere punctajul acumulat de echipele candidate, aş spune că suntem, peste 60%, în faza următoare. Cu Piatra Neamţ va fi meci foarte greu. Este concurenţă mare”.

juniori 3Aşa a şi fost. LPS Roman învinsese de trei ori LPS Piatra Neamţ în turneele precedente, 22-21, 24-19 şi 21-16. Înfrângerea de la Vaslui, cu sau fără „ajutor” pentru formaţia adversă, a fost una nescontată şi cu atât mai mult prea severă pentru echipa romaşcană. „Nu vreau să spun despre meciul cu LPS Piatra Neamţ. Am fost învinşi. Mai rău este că băieţii nu s-au mai putut aduna în meciul cu Suceava, pe care l-am avut în mână. Am pierdut pe greşelile noastre”, a mai afirmat Alina Andrei.

Lotul LPS Roman este format din: Alin Ciofu, Andrei Grăjdeanu (portari), Ionuţ Mihăeş, Silviu Popa, Robert Crâşmaru, Andrei Bostan, George Costea, George Moldovanu, Alexandru Ailincăi, Cosmin Archip, Răzvan Levârdă, Ionuţ Vieru, Gabriel Hazi şi Andrei Hăisan.

Ciofu este cel mai bun portar din seria A, părere împărtăşită şi de antrenorii celorlalte echipe. El şi colegii săi sunt în stare să ţină steagul sus şi să se califice în faza următoare a competiţiei, deşi la Vaslui nu au obţinut rezultatele dorite. LPS Roman ar fi ca şi calificată la turneul semifinal dacă ar învinge LPS Suceava măcar la unul dintre turneele următoare, cu condiţia să se ţină cont de punctajul de acum al fiecărei echipe. N-ar strica nici o altă victorie în faţa celor de la Piatra Neamţ.

Clasament: 1. LPS Roman – 42 puncte, 2. LPS Piatra Neamţ – 39 puncte, 3. LPS Suceava – 31 puncte, 4. LPS Iaşi – 21 puncte, 5. Vaslui – 6 puncte.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • qwqewe 8 ani ago

    cica ati avut meciu in mana voastra cu suceava:))))…in minutu 14 aveam 8-1 :))