Prima paginăEducatie

Se stabilesc comisiile pentru bacalaureat

Dimensiune text

Comisiile din centrele de examen și din centrele de evaluare pentru examenul de bacalaureat vor fi cunoscute sîmbătă, cînd componența acestora va fi stabilită prin tragere la sorți, în ședința publică ce va avea loc la sala de festivități a Grupului Școlar Economic Administrativ din Piatra Neamț.

 

Luni, 2 iulie, va avea loc prima probă scrisă a bacalaureatului, proba la limba și literatura română. Pînă la proba scrisă, candidații la examenul de maturitate au trecut de probele de competențe.
Deși considerate ușoare și fără impact asupra mediei de bacalaureat, fiind suficientă simpla prezență pentru a fi considerate promovate, unii candidați au forțat regulamentul de desfășurare.

Trei candidați au fost eliminați de la probele orale ale examenului de BAC pentru că au fost surprinși cu telefonul mobil deschis asupra lor. Primul caz de fraudă a fost consemnat chiar în prima zi de examen, cînd un candidat a fost eliminat întrucît i-a sunat mobilul în timp ce se afla la probă. Același lucru l-au pățit și ceilalți doi elevi care au fost eliminați în ultima zi de examen, tot din cauza telefoanelor mobile.

COMENTARII

WORDPRESS: 0