Se repară trotuarele de pe 23 de străzi, cu bani din împrumut

HomeActualitate

Se repară trotuarele de pe 23 de străzi, cu bani din împrumut

 

 

Consilierilor locali li se solicită să aprobe devizul general pentru reabilitarea trotuarelor din Roman, investiție ce se va asigura cu bani din împrumutul bancar pe care administrația locală intenționează să-l contracteze. Dacă aleșii locali vor aproba proiectul, urmează să fie reabilitate trotuarele de pe 23 străzi din oraș.

Conform estimărilor specialiștilor, vor fi realizați aproximativ 39 de mii de metri pătrați de trotuare, pe o lungime însumată de circa 25,5 kilometri. „În cadrul împrumutului pe care intenționăm să-l contractăm, sunt vizate reabilitarea trotuarelor pe un număr de 23 străzi și anume: Roman-Mușat (între B-dul Republicii și str. Mihai Viteazul), Aviatorilor, 22 Decembrie, Dr. Koch, Eroilor, Parcului, Martir Horia, Sucedava (între str. Oituz și B-dul Nicolae Bălcescu), Castanilor, Păltiniș, Miron Costin, Petru Rareș (între Ștefan cel Mare și Miron Costin), Soldat Porojan, Plevnei, Albinelor, Mihai Viteazul, Republicii (între str. Anton Pann și Bogdan-Dragoș), Bogdan-Dragoș (între B-dul Roman-Mușat și B-dul Republicii), Ecaterina Teodoroiu, Păcii, Gloriei și Mihai Eminescu. Investiția va consta în desfacerea trotuarelor existente, montarea de pavele de 6 centimetri pe strat de balast. În dreptul accesului la proprietăți balastul va fi suplimentat cu un strat de 10 centimetri de beton”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor locali pentru a aproba proiectul.

Valoarea devizului general din cadrul acestui proiect este de 5.521.267,82 lei, bani ce vor fi suportați din împrumutul bancar.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 2