Prima paginăCultural

Se reiau manifestările dedicate Zilelor Municipiului Roman

Se reiau manifestările dedicate Zilelor Municipiului Roman

Dimensiune text

După un an de pauză, din cauza pandemiei generate de noul coronavirus, în acest an vor fi organizate din nou manifestările organizate de municipalitate la finalul lunii mai, sub genericul Zilelor Municipiului Roman, desfășurate în fiecare an în jurul sărbătorii religioase a Sfinților Împărați Constantin și Elena, patronii spirituali ai orașului.

Conform declarațiilor primarului municipiului Roman, Leonard Achiriloaei din cadrul conferinței de presă de vineri, 7 mai, a fost creionat programul pentru Zilele Municipiului Roman, în acest an într-un format de pandemie, pentru perioada 16-21 mai, activități care să se poată desfășura în condiții de siguranță pentru participanți.

Programul pentru Zilele Municipiului Roman din acest an va include:
– duminică, 16 mai – Zilele Episcop Melchisedec Ștefănescu;
– luni, 17 mai – inaugurarea oficială a Parcului Jora;
– marți, 18 mai – o competiție sportivă, Cupa municipiului Roman la tenis de masă, și Ziua Internațională a Muzeelor, zi în care muzeele vor funcționa într-un program extins;
– miercuri, 19 mai – Ziua Educației, distincții acordate elevilor și profesorilor romașcani în cadrul Galei Excelenței în Educație, și se va deschide Târgul Expofashion în Piața „Roman-Vodă”;
– joi, 20 mai – Gala Excelenței Romașcane;
– vineri, 21 mai – Ziua patronilor municipiului Roman, Sfinții Împărați Constantin și Elena, și tot în această zi se va desfășura o altă competiție sportivă, Cupa municipiului Roman la înot.

„Activitățile sunt gândite pentru a se putea desfășura cu limitările care sunt în vigoare și sperăm noi ca, de anul care vine, să putem asigura Zilele Municipiului Roman așa cum au fost organizate și în anii anteriori, cu o participare cât mai largă din partea tuturor romașcanilor”, a declarat primarul Leonard Achiriloaei.

Anul trecut, toate evenimentele dedicate Zilelor municipiului Roman au fost anulate din cauza pandemiei, iar banii alocați acestora au fost redirecționați către sistemul sanitar. Municipalitatea a organizat cu acel prilej doar un concurs online simbolic de fotografii, de la edițiile din anii anteriori ale manifestărilor.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • Emilia o lună

    Era o vorbă înțeleaptă:ce-i lipsește chelului?tichia de mărgăritar!

  • Barbu o lună

    Aveti dreptate doama Emilia, asa se intampla cand ajungi la conducere fara a avea competente de manager! Acesta e un mod de a conduce, de ati creste capitalul politic si de a tine cetatenii in saracie cand nu esti platit dupa criterii de performanta!

  • Raiden o lună

    Cum, fara grataragii si berica in centrul orasului? Pai ce facem dom’ primar, renuntam la poluarea fonica, vizuala si olfactiva care ne „incanta” simturile an de an? Nu e bine, nu mai vin gigeii la vot daca nu primesc painea si circul de toate zilele…..