Prima paginăActualitate

Se reia și activitatea cu public a birourilor pentru obținerea cazierului judiciar

Se reia și activitatea cu public a birourilor pentru obținerea cazierului judiciar

Dimensiune text

 

Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț informează că Serviciul Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative Neamț revine la programul normal de lucru cu publicul, începând cu data de 25 mai.

Astfel, ghişeul de lucru cu publicul de la sediul Poliției Municipiului Roman va avea următorul program: luni – joi, între orele 08.30 – 10.30 şi 14.00 – 16.00; vineri, între orele 08.30 – 10.30.

Ghişeul de lucru cu publicul din Piatra Neamţ va avea următorul program: luni – joi, între orele 08.30 – 12.00 şi 14.00 – 16.00; vineri, între orele 08.30 – 12.00. Ghişeul de lucru cu publicul de la sediul Poliţiei Oraş Tîrgu Neamţ va avea următorul program: luni – joi, între orele 08.30 – 10.00 şi 13.00 – 15.00; vineri, între orele 08.30 – 10.30.

Activitatea de eliberare a certificatelor de cazier judiciar nu se va mai desfășura pe bază de programare telefonică, ci în ordinea prezentării la ghișeu.

„Facem apel către cetățeni de a da dovadă de înțelegere, responsabilitate și de a respecta cu strictețe măsurile impuse de autorităţi – distanța minimă, purtarea măștii de protecție, dezinfectarea mâinilor). Abaterea de la măsurile impuse poate antrena riscuri majore, periclitând siguranța şi sănătatea cetățenilor. De asemenea, adresăm rugămintea ca prezentarea la ghișeul de relații cu publicul să se realizeze numai în situații urgente, când certificatul de cazier judiciar/de integritate comportamentală este absolut necesar, iar obținerea acestuia nu poate fi amânată până la stabilizarea situației”, transmit reprezentanții IPJ Neamț.

Având în vedere expunerea de motive a OUG nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale, precum și prevederile articolului 20, alineat 7 din  Legea nr. 290/2004 privind cazierul  judiciar, IPJ Neamț recomandă tuturor persoanelor care doresc să obțină certificatul de cazier judiciar sau certificatul de integritate comportamentală în vederea depunerii la dosare de concurs, angajare, licitație, etc., la instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice (primării, instituții din sistemul de învățământ, sănătate, SRPCIV, DGASPC etc.) să solicite acestor instituții obținerea extrasului de pe cazierul judiciar sau a certificatului de integritate comportamentală, în baza consimțământului expres al persoanei pentru care se efectuează verificări specifice, în acest fel cetățeanul nemaifiind obligat să se prezinte la ghișeu pentru solicitarea/eliberarea/ridicarea certificatului de cazier judiciar sau a adeverinței de integritate comportamentală.

„De asemenea, precizăm că pe site-ul IPJ Neamț există modele de cereri pentru eliberarea documentelor de cazier judiciar, astfel încât cetățenii se pot prezenta cu formularul direct completat la ghișee, economisind timpul de așteptare. Formularul poate fi transmis scanat și pe adresa de e-mail: cazier@nt.politiaromana.ro , cu cel puțin 24 de ore anterior datei la care persoana se va prezenta la ghișeu pentru ridicare, astfel încât cererea să poată fi procesată în timp util”, au mai precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0