Prima paginăSport

Se reia activitatea cu publicul la Bazinul de înot, de la 1 iunie

Se reia activitatea cu publicul la Bazinul de înot, de la 1 iunie

Dimensiune text

Club Sportiv Municipal Roman informează că, începând cu data de 1 iunie, se va relua activitatea cu publicul la Bazinul de înot, în limita a 70% din capacitatea maximă a spațiului. Măsura vine în conformitate cu Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 29 din 14 mai 2021. În concordanță cu noile prevederi legale, programul săptămânal începând cu data de 1 iunie este următorul:

Pentru accesul la orele de agrement, în vederea evitării depășirii numărului de persoane permis de normele în vigoare (maxim 40 persoane / ședință de o oră), se recomandă să efectuați o programare telefonică apelând la tel. 0723.606.640 sau 0233.732.249.

Pentru protejarea sănătății utilizatorilor, reprezentanții CSM Roman atrag atenția asupra respectării următoarelor reguli. Înainte de intrarea în baza sportivă se impune efectuarea triajului. Utilizatorii declară pe propria răspundere că nu au fost expuşi la cazuri pozitive sau nu au intrat în contact cu persoane suspecte de COVID-19 în ultimele 14 zile. Nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă semne de infecţie respiratorie (tuse şi strănut frecvente, stare generală alterată). În cazul în care la termometrizare se înregistrează o temperatură mai mare de 37,3°C, se repetă procedura după 5 minute de repaus. Dacă temperatura ridicată se menţine, persoana în cauză va fi izolată de restul grupului şi i se va recomanda să contacteze autorităţile sanitare.

Orice antrenament trebuie să fie precedat de o procedură de autoevaluare. Persoanele care prezintă unul sau mai multe dintre simptomele COVID-19 sau le-au prezentat în ultimele 14 zile trebuie să anunţe direcţia de sănătate publică judeţeană şi medicul de familie şi să nu părăsească locuinţa până la stabilirea unui diagnostic.

Sunt necesare: spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun timp de 20 de secunde sau folosirea unui dezinfectant pentru mâini, avizat/autorizat; acoperirea gurii şi nasului în caz de tuse sau strănut cu plica cotului sau cu o batistă de hârtie şi aruncarea imediată a batistei urmată de igienizarea mâinilor; evitarea atingerii feţei, ochilor, gurii, nasului cu mâinile neigienizate. Este necesară purtarea echipamentului de înot adecvat: cască, ochelari etc. Este interzis scuipatul sau suflatul nasului în bazin. Dacă este necesar se utilizează toaleta în aceste scopuri înainte de a intra în bazin, după care mâinile se vor spăla cu apă şi săpun sau se vor dezinfecta cu soluţie hidroalcoolică.

La vestiare se va păstra o distanță minimă de 2 metri și nu vor avea acces mai mult de 6 persoane într-un vestiar, în același timp, iar în celelalte spaţii comune trebuie respectat spaţiul de siguranţă, respectiv 7 mp/persoană.

Pentru sportivii legitimați și cursanții la înot didactic sunt în vigoare regulile stabilite prin Ordinul Ministerului Tineretului și Sportului nr. 310 din 18 mai 2021. Totodată, în data de 1 iunie, Bazinul de înot va desfășura activitate cu publicul.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0