Prima paginăSocial

Se primesc cererile pentru tichetele sociale de la primărie

Se primesc cererile pentru tichetele sociale de la primărie

Dimensiune text

 

Primăria municipiului Roman informează că, în perioada 4 – 22 noiembrie, la Direcția de Asistență Socială se primesc cererile pentru programul social de acordare a tichetelor sociale. Beneficiază de tichete sociale orice familie în care cel puţin un membru este pensionar sau persoană cu handicap, persoanele singure pensionare, persoanele singure încadrate în grad de handicap, care au domiciliul în municipiul Roman şi realizează venituri nete ce nu depăşesc 1.200 lei/lună/membru de familie.

Distribuirea tichetelor sociale este un sprijin material constând în acordarea de două ori pe an de tichete sociale în valoare de 70 de lei, în vederea achiziţionării de alimente de bază şi medicamente. Tichetele sociale din această tranșă vor fi acordate în perioada 2 – 20 decembrie 2019.

Actele necesare în baza cărora se acordă tichetele sociale sunt următoarele:

a. cerere tip pentru acordarea sprijinului financiar constând în tichete sociale;
b. copie buletin de identitate sau carte identitate;
c. copie după certificatul de căsătorie, după caz;
d. copie hotărâre de divorţ, după caz;
e. copie după certificatul de naştere pentru minori, după caz;
f. copie certificat deces soţ/soţie, după caz;
g. copie cupon pensie sau indemnizaţie de handicap din luna anterioară depunerii cererii;
h. adeverinţa de salariat cu venitul net din luna anterioară depunerii cererii pentru membrii de familie majori, unde este cazul;
i. adeverinţă de venit eliberată de Administraţia Finanţelor Publice pentru membrii majori din familie care nu realizează venituri;
j. copie după certificatul de încadrare în gradul de handicap.

În primăvara acestui an, pentru prima tranșă din 2019 a programului de acordare de tichete sociale destinate romașcanilor cu o situație materială precară, au depus dosare 2.330 de persoane.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0