Se modifică regulamentul piețelor din Roman. Ce produse și în ce condiții pot fi vândute în piață

HomeEconomie

Se modifică regulamentul piețelor din Roman. Ce produse și în ce condiții pot fi vândute în piață

Primăria municipiului Roman a anunțat luni, 23 august, inițierea procedurii de consultare publică, prin Direcția Administrare Piețe, pentru un nou regulament de funcționare al piețelor din municipiul Roman. Proiectul se află în consultare publică până la data de 12 septembrie, după care va fi supus dezbaterii și aprobării în Consiliul Local Roman.

„Aprobarea Regulamentului de funcționare al Piețelor din municipiul Roman, cu respectarea noilor prevederi legislative, stabilește noile măsuri în acord cu reglementările legale în vigoare pe tipuri de servicii furnizate, sectorizare pe categorii de producători sau comercianți, orarul de funcționare, drepturile și obligațiile utilizatorilor pieței, sancțiuni și contravenții aplicabile în vederea respectării principiilor concurenței loiale, de protejare a sănătății, securității și intereselor economice ale consumatorilor și a mediului”, se arată în raportul de specialitate al proiectului în discuție.

Noul regulament este necesar având în vedere că documentul trebuie pus în acord cu noile prevederi legislative, acesta nemaifiind actualizat din 2009. Documentul cuprinde și detalii despre amplasamentul celor patru piețe și târguri din municipiu, serviciile prestate utilizatorilor, drepturile și obligațiile acestora, mărfurile care pot fi comercializate, tipurile de mărfuri interzise la vânzare ori sancțiunile pentru nerespectarea regulamentului.

Propunerile, sugestiile și opiniile persoanelor interesate, cu privire la acest proiect pot fi depuse până la data de 12 septembrie, la sediul Direcției Administrare Piețe Roman, strada Petrodava nr. 8 (Piața Centrală) sau pe adresa de e-mail: admpiata@primariaroman.ro. Noua propunere de regulament poate fi consultată pe site-ul Primăriei Roman, la acest link: https://primariaroman.ro/anunt-23-08-2021-dezbatere-publica-privind-aprobarea-regulamentului-de-functionare-al-pietelor-din-municipiul-roman/.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0