Prima paginăSocial

Se instalează semafoare pe șoseaua Roman – Piatra Neamț, în intersecția Girov-Căciulești

Se instalează semafoare pe șoseaua Roman – Piatra Neamț, în intersecția Girov-Căciulești

Dimensiune text

 

Urmare a accidentelor rutiere petrecute în ultima perioadă în intersecția DN 15D cu DJ 156A, în comuna Girov, zona Căciulești, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, împreună cu reprezentanții Inspectoratului Județean de  Poliție Neamț, a hotărât reglementarea circulației cu ajutorul semafoarelor rutiere, informează reprezentanții DRDP Iași.

În acest scop, DRDP Iași a organizat o procedură de achiziție pentru proiectare și execuție semaforizare intersecție DN 15D cu DJ 156A. La momentul actual, ofertantul câștigător se află în faza de implementare a proiectului, lucrările efective urmând a începe luni, 14 septembrie. Totodată, pentru îmbunătățirea semnalizării orizontale și verticale, se vor amplasa suplimentar stâlpi lamelari de ghidare și butoni luminoși, care să atragă atenția participanților la trafic că tranzitează o zonă predispusă accidentelor rutiere.

„Intersecția DN 15D cu DJ 156A este o intersecție de tip «dublu T», amenajată cu benzi destinate virajului la stânga pe ambele direcții de mers ale drumului național 15D, fiind prevăzută, totodată, cu insule de dirijare a traficului pe drumul județean DJ 156A. Semnalizarea orizontală și verticală este realizată corespunzător, conform normelor și normativelor în vigoare. Ca atare, așa cum reiese și din procesele verbale ale Poliției, cauza principală a accidentelor în zonă o constituie neatenția șoferilor (neacordarea de prioritate), în ciuda semnalizării corespunzătoare a intersecției menționate”, au mai precizat reprezentanții DRDP Iași.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0