Se închide centrul din Roman pentru vaccinarea împotriva COVID-19

HomeSanatate

Se închide centrul din Roman pentru vaccinarea împotriva COVID-19

De la finalul acestei săptămâni, ultimul centru din Roman pentru vaccinarea împotriva coronavirusului COVID-19, centrul fix de vaccinare de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, de pe strada Ștefan cel Mare, își va sista activitatea. Anunțul a fost făcut vineri de primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei, în contextul în care vaccinarea se va face la medicii de familie.

„Centrul de vaccinare de la Roman își va înceta activitatea din data de 1 mai. A fost făcut acest anunț având în vedere adresabilitatea și că s-au creat premisele legislative pentru desfăşurarea acestei activități în cadrul cabinetelor medicilor de familie. S-a decis acest lucru, de aceea centrul de vaccinare de la Colegiul «Miron Costin» își va înceta și el funcționarea”, a declarat primarul Leonard Achiriloaei.

Vaccinarea împotriva coronavirusului COVID-19 a început în Roman din data de 18 ianuarie 2021, la centrul de pe strada Ștefan cel Mare de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”. Ulterior, în Roman au mai funcționat un centru mobil de vaccinare, în Piața Centrală sau în centrul orașului, precum și un centru drive-through, în parcarea complexului comercial Roman Value Centre.

Ritmul vaccinării a scăzut în Neamț, la fel ca în întreaga țară, de la începutul acestui an, astfel că centrul de vaccinare de la Roman a funcționat, din februarie, cu un singur flux de vaccinare, față de două anterior. Ultimele date detaliate prezentate de autorități la nivel național cu privire la stadiul vaccinării împotriva COVID-19, de la începutul lunii februarie, arată că municipiul Roman avea la acea dată o rată de vaccinare de 37,16% din populația eligibilă pentru vaccinare, acoperire vaccinală cu cel puțin o doză – creștere de doar 0,37% față de luna anterioară. La nivel național, în săptămâna 18 – 25 aprilie s-au vaccinat 6.955 de persoane, din care doar 883 cu prima doză.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0