HomeEducatieReligie

Se fac înscrieri la profilul pedagogic de la Liceul Franciscan

Profilul pedagogic înfiinţat de Liceul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi” va funcţiona din toamnă. La acest nou profil se pot înscrie absolvenţii claselor a VIII-a. 

Absolvenţii claselor a VIII-a care doresc să devină educatori sau învăţători au posibilitatea de a se forma în cadrul Liceului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi”. Unitatea de învăţământ liceală a înfiinţat o nouă specializare cu profil pedagogic, care va funcţiona începând cu anul şcolar 2015 – 2016. Liceul a fost vizitat, pe 12 mai, de reprezentanţii ARACIP (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar), în vederea evaluării noului profil, specializarea – învăţători-educatori.

„Am primit un răspuns pozitiv de la reprezentanţii ARACIP. Rămâne ca liceul nostru să încheie contracte de parteneriat cu o şcoală gimnazială şi o grădiniţă din oraş, pentru efectuarea orelor de pregătire practică a elevilor de la profilul pedagogic. Noul profil a fost promovat în cadrul Târgului ofertelor educaţionale. Am mers în parohii şi prin şcoli, atât în judeţul Neamţ, dar şi în judeţele învecinate – Bacău şi Iaşi -, pentru a face cunoscută această nouă specializare”, a precizat preot Cristinel Sociu, directorul Liceului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi”.

Absolvenţii claselor a VIII-a care vor să urmeze profilul pedagogic trebuie să susţină, la sfârşitul lunii mai, probe de aptitudini. „Pe 21 şi 22 mai vor fi eliberate fişele de înscriere şi anexele acestora de la şcolile gimnaziale. Acestea vor fi ridicate de la şcoală de elev în prezenţa părintelui sau tutorelui legal. Înscrierile sunt programate pe 25 şi 26 mai şi se fac la secretariatul Liceului Teologic Romano-Catolic «Francisc de Assisi». Clasa a IX-a va funcţiona în clădirea Colegiul Tehnic «Miron Costin» de pe strada Ştefan cel Mare nr. 268. Avem la dispoziţie patru săli de clasă, date în folosinţă prin hotărâre de Consiliu Local. Aceste clase se află în afara spaţiului care aparţine Provinciei Franciscane, întrucât regimul liceului franciscan este unul monahal. De pe 27 până pe 30 mai se vor desfăşura probele de aptitudini la muzică, educaţie fizică şi creaţie artistică, urmate de un interviu. Prin aceste probe evaluăm capacitatea elevilor în domeniile de specialitate. Rezultatele acestor probe vor fi făcute publice pe 2 iunie”, a precizat directorul Cristinel Sociu.

Comentarii

WORDPRESS: 0