Se distribuie produsele de igienă de la UE pentru romașcanii nevoiași

HomeSocial

Se distribuie produsele de igienă de la UE pentru romașcanii nevoiași

 

Primăria Roman informează când vor fi distribuite pachetele cu produse de igienă destinate persoanelor defavorizate din municipiu, în cadrul unui proiect derulat în întreaga țară, de Uniunea Europeană și Guvernul României, prin Ministerul Fondurilor Europene – Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate POAD 2018 – 2020. Pachetele vor conține periuțe și pastă de dinţi, săpun lichid, şampon şi detergent.

Categoriile de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de pachete cu produse de igiena, în caz de precaritate materială constând în lipsa produselor de igienă, acordate în cadrul POAD, şi care au calitatea de destinatari finali sunt: persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Persoanele care se încadrează în ambele categorii beneficiază de pachete cu produse de igienă aferente unei singure categorii din care fac parte la data acordării asistenţei materiale de bază.

Pachetele se ridică personal de către destinatarii finali de la centrul de distribuire situat în Roman în strada Ștefan cel Mare nr. 246 (în spatele sediului Direcției Locale pentru Evidența Persoanelor – fostul Club Petrotub), pe baza actului de identitate, astfel: beneficiarii de ajutor social în zilele de luni, 10 februarie, și marți, 11 februarie 2020; beneficiarii de alocație pentru susținerea familiei în zilele miercuri, 12 februarie, și joi, 13 februarie 2020. Distribuirea produselor de igiena se va realiza în intervalul orar 8.00 – 14.00.

Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate POAD 2018 – 2020 are drept scop reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin furnizarea de pachete cu produse de igienă, în cadrul celor patru distribuții, în perioada 2018 – 2020. Valoarea totală a proiectului este de 166.146.346,88 lei, din care valoarea cofinanțării UE –141.224.394,85 lei, co-finanţare din Fondul de Ajutor European destinat celor mai dezavantajate persoane, prin Programul Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014 – 2020.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0