Prima paginăSport

Se conturează noul lot al HCM Roman

Dimensiune text

Bugetul echipei romaşcane, calificată în cupele europene, va fi mai mic decât în sezonul precedent. HCM Roman va avea un nou inter dreapta: Jasna Toskovic, din Muntenegru. Va reveni Andreea Polocoşer şi vor mai veni încă un portar, Victoria Timoşenko, din Ucraina, şi pivotul Mirela Vîlcu.

Până la începerea noului sezon competiţional la handbal feminin, Liga Naţională, au mai rămas o lună şi trei săptămâni. HCM Roman, echipă care a ocupat poziţia a cincea în campionatul trecut şi care a câştigat dreptul de a participa în Cupa Cupelor, are lotul în curs de completare. În proporţie de cel puţin 90%, lotul este alcătuit. Joi, 10 iulie, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la Primăria Roman a fost dezvăluită mare parte dintre necunoscutele în ce priveşte componenţa echipei romaşcane. La capitolul veniri sunt certificate patru jucătoare, un inter, un pivot şi doi portari. Nu mai fac parte din lotul cu care HCM Roman a încheiat campionatul trecut Pavăl, Bokaric, Pîslaru, Amoagdei şi Krumova.

Buget mai mic pentru un campionat mai lung

Interul Jasna Toskovic, alături de primarul Laurenţiu Dan Leoreanu, viceprimarul Lucian Micu şi antrenorul Florentin Pera

Interul Jasna Toskovic, alături de primarul Laurenţiu Dan Leoreanu, viceprimarul Lucian Micu şi antrenorul Florentin Pera

Laurenţiu Dan Leoreanu (primarul Romanului, preşedinte de onoare al HCM Roman): „Vrem să prezentăm echipa de start a HCM Roman, cea care în acest sezon va evolua în trei competiţii, Cupa Cupelor, Liga Naţională şi Cupa României. Acesta este motivul pentru care am organizat această conferinţă de presă. Vreau să precizez de la început că nucleul echipei a rămas, în mare parte, acelaşi. Vom încerca să aşezăm la start o echipă unită şi puternică. Vom avea un portar nou, Timoşenko. În această dimineaţă am obţinut acceptul, prin fax, de a o legitima. De asemenea, a semnat cu noi şi pivotul Mirela Vîlcu, handbalistă venită de la Bacău. După cum vedeţi, printre noi se află şi Toskovic, un inter adus din Muntenegru. S-a reîntors portarul Andreea Polocoşer. Credem că echipa este acoperită pe posturi, atât cât ne permitem. Vor mai fi aduse două jucătoare tinere, sperăm, de la LPS Roman. Junioara Caramalău este deja sub contract cu noi. Am purtat discuţii cu Loredana Vartic şi sperăm ca ea să-şi dea acordul pentru a juca la noi. Urez echipei, în primul rând, sănătate şi succes. Urmează o perioadă de pregătire acerbă, fizică şi tehnico-tactică. Primăria Roman şi Consiliul Local vor fi, în continuare, alături de echipă. Nu va fi mai uşor decât anul trecut, dar am convingerea că vom putea depăşi obstacolele. Îmi doresc ocuparea unui loc fruntaş şi o altă calificare în cupele europene, chiar dacă vom fi sub suma alocată pentru salarii faţă de sezonul precedent. Participarea în Cupa Cupelor este încă neprinsă în buget. Nu se ştia dacă ne vom califica. Sper ca în septembrie să putem veni cu o rectificare de buget care să ne asigure acoperirea cheltuielilor pe ultimele trei luni din acest an”.

Lucian Micu, preşedintele HCM, prezintă noile jucătoare

Jasna Toskovic, recent legitimată la HCM Roman, este inter dreapta. S-a născut în 16 martie 1989 la Podgorica, în Muntenegru. A jucat, printre altele, la WHC Podgorica (2007-2008), HC Naisa Niş (Serbia / 2008-2011), Bekescsabai ENSKE (Ungaria / 2011-2012) şi Issy Paris Handball (Franţa / 2012-2013).

„Avem, pentru prima oară, la Roman, o jucătoare din Muntenegru. Jasna este medaliată cu argint la Jocurile Olimpice din 2012, medaliată cu aur la Campionatul European, finalistă în Cupa Cupelor. Este o jucătoare care poate face diferenţa într-un meci, cu multă experienţă în cupele europene. Victoria Timoşenko a jucat cinci ani la Dinamo Volgograd şi, apoi, în campionatul Turciei. Este jucătoarea care ne va da siguranţă în ce priveşte poarta. Cealaltă noutate este pivotul din Bacău, Mirela Vîlcu, o sportivă pe care am remarcat-o încă de anul trecut în meciurile amicale cu Știinţa Bacău. Am finalizat cu documentele de transfer. Să vedem cât de repede va ajunge la nivelul HCM. Altfel, aş fi vrut ca meciul din Supercupa României să nu fie în 27 august, ci mai devreme. În 31 august avem deplasare la Cluj. Facem, în continuare, demersuri pentru reprogramare”, a afirmat Lucian Micu, viceprimar al Romanului şi preşedinte al HCM Roman.

„Vrem o atmosferă propice”

„Am început pregătirile cu stagiul de readaptare la efort. În 17 iulie vom pleca, cu gândul de a ne întoarce, peste opt zile, în cantonament la Cheile Grădiştei. Vom intra, apoi, în perioada de pregătire specifică pentru a ajunge la parametrii optimi la începerea sezonului competiţional. Avem nevoie şi de cât mai multe meciuri amicale. Sunt jucătoare care au fost accidentate şi care revin în activitate după o perioadă mai lungă de absenţă. Vrem, în continuare, linişte şi o atmosferă propice performanţei. Dorinţă de progres există, ceea ce mă bucură. În sezonul trecut, HCM Roman a fost una dintre revelaţiile campionatului. Ne-am îndeplinit obiectivele. Este bucurie şi trebuie, mai departe, responsabilitate. În campionatul viitor vor fi mai multe echipe, iar cele mai potente financiar şi-au adus deja jucătoare străine, campioane mondiale sau cu experienţă în cupele europene”, a afirmat Florentin Pera, antrenorul principal de la HCM Roman.

Jasna Toskovic, jucătoarea din Muntenegru căreia îi place să trăiască într-un oraş mic, iar pe cele mari să le viziteze: „Romanul mi-a făcut o foarte bună impresie. Vreau să fac un sezon foarte bun la noua mea echipă”.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Simona 7 ani

    Loredana Vartic este o jucatoare de mare perspectiva. Ar fi frumos sa creasca sub indrumarea echipei noastre locale! Succes fetelor!