Prima paginăActualitateRoman

Se caută investitor pentru baia comunală

Dimensiune text

baie 2

Administraţia locală caută investitor pentru baia comunală. De mai mulţi ani, imobilul a fost închis şi nu mai are niciun scop, din cauză că funcţionarea acestuia presupunea costuri foarte mari, care nu puteau fi acoperite.
„Acea baie comunală, când o deschizi, are pierderi de 70%. Dacă există o solicitare a cuiva, a unui investitor privat, noi suntem dispuşi să o dăm şi să ajutăm. Acolo ar fi trebuit ca intrarea să fie în jur de 100 de lei, pentru a nu se înregistra pierderi. Dacă cineva, până în momentul în care se va da o decizie juridică, doreşte să investească şi crede că poate, noi îl vom sprijini. Suntem deschişi pe acest subiect. Și noi am mai făcut investiţii acolo, dar nici nu poţi să te apuci să investeşti într-un lucru care nu este al tău”, a explicat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Baia comunală este obiectul unui litigiu între comunitatea evreiască şi administraţia locală. La acest moment, imobilul este în administrarea Municipal Locato, societate a Consiliului Local Roman.

baie 3Clădirea băii comunale a fost construită de comunitatea evreiască din Roman, înainte de anul 1870. Ultimele investiţii au fost realizate în anul 2012. Acestea au depăşit 10.000 de lei şi au constat în repararea instalaţiei de încălzire şi de apă caldă, optimizarea arderii la cuptorul pentru saună şi verificarea instalaţiei de gaz.

COMENTARII

WORDPRESS: 0