HomeRoman

Se caută arhitect pentru totemul de la ieșire din Roman

Reprezentanților Primăriei Roman le-a fost dificil să aleagă între două proiecte aflate la egalitate.

 

 

Specialiștii din cadrul Primăriei Roman nu au putut decide câștigătorul concursului „Totem Roman”. În luna aprilie, Primăria municipiului Roman a lansat un concurs pentru ca ieșirea din oraș către Bacău și Piatra Neamț să fie înfrumusețată prin amplasarea unui totem reprezentativ. Concursul presupunea realizarea unui proiect de totem, iar premiul pentru cel mai frumos totem era de 1.000 de lei.

În competiție s-au înscris cinci proiectanți, cu șase proiecte, iar la final, după votul romașcanilor, printr-o adresă de e-mail, două proiecte au ajuns pe primul loc, la egalitate de puncte.

Primarul Leoreanu a dat sarcină specialiștilor din administrația locală să desemneze un câștigător, dar se pare că și între aceștia părerile au fost împărțite, fiindcă primarul a decis să ceară ajutor în altă parte. „Vom iniția o a doua etapă, pe care o vom adresa profesioniștilor, Ordinului Arhitecților din România, filiala Bacău-Neamț. Vom lansa această idee a noastră pentru a aduna cât mai multe proiecte și vom lua o decizie ulterior, după ce vom avea mai multe opțiuni”, a precizat Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Primăria Municipiului Roman a lansat, pe 22 aprilie, concursul „Totem Roman”, care a constat în realizarea unui proiect pentru un totem de intrare în municipiul Roman, aproape de sensul giratoriu de la Favorit. Proiectul a trebuit să îndeplinească mai multe condiții, acestea fiind publicate, împreună cu o schiță, pe site-ul www.primariaroman.ro .

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 3
 • Cristina 9 ani ago

  la iesirea din Roman, sa se reistaleze semafoare. este mult mai civilizat si mai eficient. amplasarea de sensuri giratorii nu sunt pentru orasul Roman… daca se intelege! asa ca, pentru Roman… SEMAFOARE!! opinia mea

  • alta 9 ani ago

   SA SE STEA LA NESFARSIT PT. VERDE…. ,,DESTEAPTA” SOLUTIE!
   e muult mai bine cu sensuri giratorii-soferii stiu de ce.

 • Dandanache 9 ani ago

  SA CAUTAM PRIN EUROPA VREUN ARHITECT COMPETENT PENTRU TOTEM SI SA IL PLATIM CU MULTI EURO . CA DEH DACA NU E TOTEM ROMAN NU E