Prima paginăActualitate

Se aglomerează la buletine. Programări sunt făcute până pe 14 august

Se aglomerează la buletine. Programări sunt făcute până pe 14 august

Dimensiune text

 

buletine 03Numărul cererilor pentru eliberarea de cărți de identitate și pașapoarte a crescut în ultima perioadă, așa cum se întâmplă în fiecare an când se întorc acasă cei plecați la muncă în străinătate. Autoritățile recomandă programările online, actele pentru acestea fiind preluate de un alt ghișeu decât cel la care se stă la coadă.

Numai săptămâna trecută, la Direcția de Evidență Informatizată a Persoanei s-au depus 338 de cereri, iar pentru pașapoarte s-au primit 57 de solicitări. Primarul Laurențiu Leoreanu spune că personalul este pregătit pentru a se adapta numărului crescut de cereri. Săptămâna trecută, 93 de persoane s-au programat online la buletine, dar numărul solicitărilor este în creștere. De exemplu, pentru ziua de miercuri, de marți de la prânz, mai erau disponibile doar trei programări. Pentru joi, aproape jumătate din programări sunt deja bifate, iar mai liber este ziua de vineri.

Dar, de reținut este faptul că pentru ziua de 2 august, adică peste două săptămâni, sunt deja bifate mai bine de jumătate din programări, iar un interes crescut este și pentru săptămâna 8-14 august, semn că locuitorii arondați zonei Roman s-au gândit din timp că vor veni acasă și, prin acest sistem online, pot scăpa de statul la coadă.

Programul de lucru cu publicul pentru ghișeul de programare online este marți de la 08.20 la 13.00 și de la 14.00 la 15.30, miercuri de la 08.20 la 13.00, joi de la 08.20 la 13.00 și de la 14.00 la 15.30 și vineri de la 08.20 la 12.00. Timpul alocat pentru fiecare cerere este de 10 minute.

Cum vă puteți programa online

Programările online se pot face accesând site-ul Primăriei Roman www.primariaroman.ro sau http://primariaroman.agentiawebmagnat.ro/programare-carte-identitate.html.

Programarea este gratuită și netransmisibilă, iar înainte de programare solicitantul se asigură că deține toate actele necesare depunerii cererii prin consultarea secțiunii “documente necesare” publicată pe pagina de internet.

Fiecare are posibilitatea să aleagă ziua şi ora, intervalele orare marcate cu roșu nu mai sunt disponibile. Trebuie completate câteva câmpuri obligatorii: numele şi prenumele, CNP-ul, o adresă de e-mail validă pentru primirea răspunsului, apoi motivul pentru care se dorește eliberarea actului – la împlinirea vârstei de 14 ani, la expirare, la pierdere, furt, distrugere etc. Apoi, după acceptarea termenilor site-ului, va apărea o nouă fereastră, cu numărul de ordine, care se poate printa. După ce s-a finalizat programarea, se accesează contul de e-mail cu adresa introdusă anterior. Aplicaţia trimite automat un e-mail care precizează datele rezervării online: ghişeul, numărul de ordine, ziua, ora şi documentele necesare la prezentare – formularele fiind ataşate acestui e-mail.

Prezentările nu se suprapun cu programările. Cei care vin, fără programare, se adresează aceluiaşi birou ca şi până acum. Cei care se programează află din emailul trimis automat de program cărui ghişeu se adresează, astfel încât nu vor exista suprapuneri. Practic, un alt ghişeu va opera cererile făcute fizic, iar programările online vor fi operate de un ghişeu separat.

Nu se fac programări online pentru eliberarea documentelor.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0