HomeEducatie

Școlile vor face cursuri sub cheie

Regulamentul școlar ar putea suferi modificări, principalele schimbări vizînd pedepse mai aspre pentru elevii care manifestă agresivitate la școală, dar și limitarea accesului persoanelor străine în unitățile școlare, ministrul Educației Ecaterina Andronescu, inițiatoarea modificărilor considerînd că e mult mai ușor să previi decît să intervii.

 

Foto: Școala „Mihai Eminescu” a închis ușile pentru străini

 

Deasemenea, Ecaterina Andronescu a declarat că porțile școlilor trebuie să fie încuiate pe perioada desfășurării orelor de curs, iar profesorii de serviciu vor avea obligația să însoțească persoanele străine care intră în unitatea de învățămînt cu diverse probleme.
Cred că trebuie să avem niște reguli foarte precise. De exemplu, eu nu aș lăsa nici o persoană străină să se plimbe singură prin școală. Aș cere profesorului de serviciu să însoțească persoana respectivă acolo unde are treabă. Apoi, la sfîrșitul întrevederii, același profesor de serviciu ar conduce spre ieșire vizitatorul. Mai mult, în timpul orelor, poarta ar trebui să rămînă închisă„, a precizat ministrul Educației.

Cîteva dintre școlile romașcane au luat măsuri pentru creșterea siguranței elevilor înainte de îndemnul ministrului Educației. Una dintre primele măsuri votate în cadrul Consiliului de Administrație de la Școala „Mihai Eminescu” a vizat tocmai accesul persoanelor străine în școală.
Pentru a preîntîmpina apariția problemelor din cauza prezenței persoanelor străine în școală, am hotărît ca, pe perioada desfășurării cursurilor, ușile să rămînă încuiate, iar accesul persoanelor care au de rezolvat probleme de secretariat să se facă doar pe ușa principală, în imediata apropiere a secretariatului școlii. Am redus la minimum posibilitatea ca persoane neavenite să se plimbe nestingherit pe holuri„, a spus profesoara Mihaela Rusu, director al Școlii „Mihai Eminescu”.

Comentarii

WORDPRESS: 0