Prima paginăRoman

Școlile pot câștiga din închirierea spațiilor deținute

Dimensiune text

Școlile pot să-și rotunjească venitul cu bani proveniți din închirierea unor spații. Cel mai mic tarif este de 0,50 euro pe metru pătrat pe lună.

 

 

Agenții economici care vor să închirieze spații ce aparțin unităților de învățământ din Roman nu pot negocia valoarea chiriei cu directorii de școli. Consiliul Local Roman a aprobat sumele pe care școlile le vor încasa lunar, în funcție de tipul de activitate desfășurat de agentul economic. Actualizarea prețurilor, față de cele practicate anul trecut, a fost justificată de situația economică de la această dată și de necesitatea operării cu un singur act normativ în toate situațiile existente.

Pentru agenții economici care fac comerț, chiria va fi mai mică, în timp ce, pentru agenții economici care fac producție și pentru cei care vor să folosească sălile de sport, chiriile vor fi mai mari. Contravaloarea utilităților pentru spațiile în cauză nu este inclusă în chirie, fiecare unitate școlară stabilind – în funcție de consumurile specifice – cuantumul acestora. Tarifele practicate anul acesta pleacă de la 0,50 euro pe metru pătrat pe lună, pentru spațiile din căminele care se află în incinta unităților de învățământ și care se închiriază pentru cazare unor persoane fizice și pentru agenții economici care utilizează terenurile din incinta unităților de învățământ ocupate cu construcții provizorii destinate activităților de comerț, prestări servicii sau de producție.

Chiria pentru spațiile ce vor fi folosite în vederea desfășurării procesului educațional în sistem privat va fi de 0,75 euro/mp/lună. Pentru spațiile ce vor fi închiriate agenților economici în vederea desfășurării activităților de producție sau de prestări servicii, chiria va fi de 1,75 euro/mp/lună, în timp ce pentru spațiile ce vor fi închiriate agenților economici în vederea desfășurării activităților de comerț, chiria va fi de 2,00 euro/mp/lună.
Pentru sălile de sport ce vor fi închiriate în vederea desfășurării activităților sportive sau antrenamentelor se va plăti 1,50 euro/sală/oră, iar pentru spațiile închiriate în vederea desfășurării ocazionale a unor evenimente festive se va plăti 250 euro/sală.
Sumele se constituie venituri suplimentare la bugetele unităților școlare și sunt punct de plecare la licitațiile organizate pentru adjudecarea spațiilor disponibile în incintele acestora.

Directorii mai multor unități de învățământ din oraș au spus că prin aplicarea acestei hotărâri a Consiliului Local se vor aduce mai mulți bani la bugetul școlilor, ceea ce înseamnă posibilitatea de a implementa mai multe proiecte pentru elevi, pe care să le poată susține financiar.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0