Prima paginăSocialEducatie

Școli romaşcane evaluate de ARACIP

Dimensiune text

Colegiul Tehnic „Danubiana” (foto) şi Liceul cu Program Sportiv aşteaptă vizita comisiei de experţi care apreciază calitatea actului educaţional furnizat.

Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP) are pe lista de evaluări externe periodice, pentru perioada imediat următoare, două şcoli romaşcane, Colegiul Tehnic „Danubiana” şi Liceul cu Program Sportiv. Evaluarea externă se face o dată la cinci ani, la cererea unităţilor de învăţământ acreditate, dar şi la solicitarea altor instituţii interesate, cum sunt Inspectoratul Școlar, Ministerul Educaţiei sau autorităţi publice locale. În cele două sau trei zile cât durează vizita experţilor, se verifică toate aspectele legate de derularea procesului de învăţământ din şcoală, începând cu documentele obligatorii pentru desfăşurarea activităţii, până la chestionare aplicate elevilor şi părinţilor, care măsoară gradul de satisfacţie al acestora faţă de serviciile oferite de şcoli. La final, ARACIP eliberează un atestat din care să reiasă nivelul de calitate existent în cadrul unităţii de învăţământ, raportat la indicatorii de performanţă standard. În funcţie de punctajele obţinute la descriptorii standard şi de performanţă, unităţile de învăţământ primesc calificativul „Nesatisfăcător”, „Satisfăcător”, „Bine” şi „Foarte Bine”. Școlile care primesc „Nesatisfăcător” nu primesc certificat de calitate şi vor urma cu prioritate un set de măsuri pentru remedierea problemelor.

Citește și:   Începe asfaltarea pe drumurile județene Horia - Ion Creangă și Ion Creangă - Icușești - limita cu județul Bacău

Evaluarea nu este gratis. Tariful de evaluare externă periodică este de 1,5 salarii de bază conform grilei de salarizare, în sumă brută, pentru funcţia de profesor, cu grad didactic I şi cu vechime peste 40 de ani din învăţământul preuniversitar de stat, în jur de 3.000 de lei, pentru fiecare nivel de învăţământ.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 2
 • intrebator 7 ani

  Normal ca nu e gratis…Credeati ca sunt baieti destepti numai in unele sectoare?
  , iar in invatamant nu? Credeati ca ministerul invatamantului nu poate fi capusat? Invatamantul a fost , este si va ramane o vaca buna (sigura) de muls, in toate timpurile, indiferent de culoarea politica …De ce sunt impovarate tot comunitatile locale?

 • carcotas 7 ani

  Raspuns :autoritatile locale sunt impovarate pentru ca e de unde sa se poata mulge si se mulge bine , dar cu perdea, ca doar nu ne pricepem .