Școli din Roman, admise în proiectul „Let’s Get Green!”

HomeSocial

Școli din Roman, admise în proiectul „Let’s Get Green!”

 

„Let’s Get Green!” este prima competiție națională dedicată unităților de învățământ, cu scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu, iar mai multe unități de învățământ din județ s-au înscris și au fost admise.

Proiectul „Let’s Get Green!”, organizat de „Let’s Do It, Romania” în parteneriat cu Kaufland România, îi invită pe elevii, profesorii și părinții din toată țara să se implice în prima competiție națională dedicată unităților de învățământ, cu scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu, în cursa pentru un viitor verde.

 

În perioada de înscriere au fost selectate următoarele unități de învățământ: Școala ,,Episcop Melchisedec Ștefănescu” Gîrcina, Șoala Gâdinți, Liceul Tehnologic „Vasile Sav” Roman, Școala „Ioan Luca” Farcașa, Școala Dobreni, Școala nr. 1 Bicaz, Școala Trifești, Școala „Nicu Albu” Piatra Neamț, Școala nr. 5 Piatra Neamț și Școala nr. 8 Piatra Neamț.

Pentru că proiectul a prezentat interes, organizatorii au mai admis și alte unități de învățământ, precum: Școala „Ioan Grigore Teodorescu” Ruseni, Colegiul Tehnic „Petru Poni” Roman, Colegiul Tehnic „Miron Costin” Roman, Colegiul Tehnic Forestier Piatra Neamț, Colegiul Tehnic „Ion Creangă” Tîrgu Neamț, Școala Sagna și Liceul „Carol I” Bicaz.

Premiul I, în valoare de 15.000 de euro, va consta într-o transformare completă a școlii câștigătoare, în funcție de nevoile acesteia. De asemenea, vor fi acordate două premii II, în valoare de 10.000 de euro fiecare, trei premii III, în valoare de 7.500 euro fiecare, și trei mențiuni, în valoare de 2.250 euro fiecare. Valoarea totală a premiilor este de 64.250 euro. Câștigătorii vor fi anunțați pe data de 5 iunie 2018, de Ziua Internațională a Mediului.

„«Let’s Get Green!» este organizat de echipa «Let’s Do It, Romania!». În cele trei ediții anterioare desfășurate în regiunea Dunării, au fost implicați peste 43.200 de elevi în activități de educație ecologică, 7.150 părinți au luat parte la training-uri de educație ecologică, 17.000 de voluntari au strâns peste 34.500 de tone de deșeuri în mai multe zile de curățenie”, anunță inițiatorii proiectului.

Informații complete vor putea fi accesate pe platforma letsgetgreen.ro și tot aici poate fi găsită harta națională a acțiunilor de voluntariat pentru mediu și punctajul obținut de școli.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0