Prima paginăSport

Școala „Vasile Alecsandri”, cea mai bună din Roman și la handbal

Dimensiune text

Echipele feminină și masculină de la Școala 1 din Roman sunt imbatabile și la handbal, nu doar la carte. Calificate, an de an, în faza județeană, formațiile pregătite de profesorul Ioan Ungureanu sunt furnizoare de handbaliști de marcă în competiții la cel mai înalt nivel.

 

 

Dacă ar fi vorba doar de Tereza Tamaș, cunoscuta handbalistă de talie mondială inițiată și pregătită de profesorul Ioan Ungureanu, de la Școala numărul 1 din Roman, „Vasile Alecsandri”, tot ar fi de ajuns pentru a-ți face o idee despre felul în care este tratat și handbalul la amintita instituție de învățământ romașcană. An de an, de cel puțin două decenii, Școala „Vasile Alecsandri” este prima sau între primele trei în județ și la handbal, furnizoare importantă de handbaliste și handbaliști pentru liceele cu program sportiv și, ulterior, pentru echipele de seniori din Liga Națională sau Divizia A.

 

Locul I: Școala „Vasile Alecsandri”

 

La interval de o săptămână, sala de sport a Școlii numărul 1 din Roman a găzduit întrecerile din competițiile feminină și masculină a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, faza municipală. Așa cum era de așteptat, conform unei tradiții formate în zeci de ani, reprezentantele școlii „Vasile Alecsandri”, au terminat prima fază a competiției 2012-2013 pe locul I.

Primii programați în concurs au fost băieții, fetele participante la întrecerea municipală fiind reprezentantele școlilor „Sergiu Celibidache”, „Calistrat Hogaș”, „Carol I” – Bălcescu și „Alexandru Ioan Cuza”.

Întrucât se cunoștea diferența de valoare dintre echipe, s-a acceptat propunerea ca reprezentanta Școlii nr. 1 să joace direct în finală, în vreme ce reprezentantele celorlalte școli au jucat între ele pentru a fi desemnată cea de a doua finalită. Aceasta a fost echipa de la Școala „Alexandru Ioan Cuza” care a învins cu 13-0 pe cea de la „Sergiu Celibidache” și cu 9-5 pe cea de la „Carol I”. În finală, scorul a fost 39-6 în favoarea băieților de la „Alecsandri”, pregătiți de Ioan Ungureanu. Aceștia se numesc: Răzvan Smerea, Cătălin Todireanu, Răzvan Prepeleag, Adrian Morărița, Cristophor Barticel, Constantin Mhtal, Constantin Radu, Răzvan Tansanu, George Popescu, Bogdan Popescu, Adelin Adomniței, Marius Papară, Rareș Gălbează, Lucian Antal, Alexandru Ghimpu.

 

Gripa, inamicul principal al campionilor județeni din ediția precedentă

 

Smerea, titular al postului de portar, n-a evoluat din cauza gripei care l-a prins cu două zile înainte de întreceri. La fel s-a întâmplat și cu Ghimpu. I-am văzut la școală joi, înainte de competiție, așteptând cu nerăbdare să joace. Amândoi au fost nevoiți să stea în pat, sub tratament, iar acum gândul le este la faza pe județ, de la începutul lunii februarie„, a spus profesorul Ungureanu.

Echipa masculină de la „Alecsandri” s-a calificat, așadar, în faza județeană a Olimpiadei Sportului Școlar, una care va avea loc la Tîrgu Neamț. La fel a făcut și cea feminină, dar care a avut o misiune mult mai ușoară, întrucât la faza municipală s-a prezentat doar reprezentatnta Școlii „Carol I” din Bălcescu. Echipa de la „Alecsandri” a învins cu 22-7, având următoarea componență: Diana Gal, Ioana Doboș, Cristina Caraiman, Beatrice Mocanu, Andreea Hriscu, Nicoleta Andrieș, Georgiana Galanton, Ana Oprea, Ioana Toma, Diana Buză, Lorena Tăbăcariu, Iuliana Călărașu, Bianca Dumitru. De pregătirea acestor fete se ocupă profesorul Corneliu Știrbu. Antrenorul echipei de la „Carol I” este Ionuț Diaconu.

De peste zece ani de zile suntem abonați la unul dintre locurile fruntașe în etapa județeană. Am reușit și calificări în etapa zonală, cum a fost, printre altele, în 2007. Atunci am obținut și locul al cincilea în finala națională. Cea mai mare performanță a unei echipe de handbal de la Școala 1, din ’89 încoace, rămâne medalia de argint de la Campionatul Național Școlar din 1991„, a mai afirmat profesorul Ungureanu.

În sezonul precedent, echipa masculină a școlii „Vasile Alecsandri” a fost pe locul I în județ iar cea feminină s-a clasat pe poziția a treia.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • pit 9 ani

    felicitari domnului IOAN UNGUREANU