Home

Școala romașcană de aruncări are examen național

Campionatul Național de Aruncări Lungi este cea mai importantă competiție internă pentru atleții romașcani, privită cel puțin prin prisma rezultatelor obținute de aceștia de-a lungul timpului și de renumele școlii romașcane de profil.

 

 

De miercuri, 21 martie, și pînă vineri, 23 martie, în București vor avea loc întrecerile din acest an ale naționalelor, competiție la care vor lua parte sportivi de la toate categoriile de vîrstă, de la copii la seniori. Școala romașcană de aruncări, prin cele două grupări, Clubul Atletic și Liceul cu Program Sportiv, are de apărat un renume care se bazează pe tradiție, profesionalism, performanță. Doar numele Biancăi Perie, prima atletă a României în 2011, ar fi suficient pentru un oraș mic precum Romanul, însă școala amintită are o întreagă pleiadă de atleți cu care centre sportive mari din țară nu se poate mîndri.

 

„Începe stresul, cel puțin pentru mine”

 

Clubul Atletic Roman iese la luptă cu un grup compact și foarte valoros de sportivi, la toate grupele de vîrstă, de a căror pregătire se ocupă antrenoarea Carmen Iederan (foto).
La categoria copii 1 vom aborda întrecerea cu patru aruncători de ciocan, Cosmin Cîrlig, Marius Aionesei, Marius Dudău și Dragoș Cimpoeșu. De la primii doi mă aștept la medalie. Cîrlig este un copil nou în grupa mea, care promite mult, iar Aionesei este și el de viitor. Ambii vor participa și în proba de aruncare a discului, unde sperăm o clasare între primii cinci. Tot la aruncarea discului o vom avea pe Roxana Ghiroagă, candidată la un loc pe podium. La juniori II, Cosmin Ghiroagă este cotat cu șanse la o clasare între primii patru, dar, conform statisticii și a evoluției sale, n-ar fi surprinzător dacă ar lua medalie, chiar de argint. Mihaela Asmarandei, la disc, și Cristinel Olărașu, la ciocan, au ca obiectiv clasarea pe locul I la juniori I. Ei ar trebui să fie liderii probelor. Pentru ei, reușita la acest concurs ar echivala cu titularizarea în lotul național pentru Balcaniada din Turcia. Mihaela va încerca, pe de altă parte, să realizeze baremul necesar, 47 metri, pentru participarea la mondialele juniorilor I. Cristinel și Mihaela vor apărea și în concursul de la tineret, în ultima zi a naționalelor. În fine, Florin Asmarandei va avea ca obiectiv clasarea pe unul dintre locurile 3 sau 4 la seniori, la aruncarea ciocanului. Va fi o zi mai grea, ultima, cu sportivi care vin din urmă și cu un concurs foarte strîns. Dorința mea este să ne întoarcem cu cel puțin cinci medalii, chiar dacă vremea nu ne-a fost prielnică și n-am putut face antrenamente afară cît am fi vrut și cît era normal. Acum se va vedea munca de la pregătire din octombrie încoace. Eu spun că sîntem destul de pregătiți. De miercuri începe stresul, cel puțin pentru mine„, a declarat Carmen Iederan, în preziua începerii competiției.

Și cealaltă tabără romașcană, din rîndurile căreia iese în evidență Roxana Perie, așteptă cu încredere întrecerile. „Am plecat spre București cu un lot restrîns, în limita bugetului. Oricum, ne-am străduit să avem cel puțin un reprezentant la fiecare categorie de vîrstă, de la copii la seniori. Sper să încheiem concursul cu bine și să ne întoarcem cu 6 – 8 medalii„, a afirmat antrenorul Emilian Floroiu.

Miercuri, 21 martie, vor avea loc întrecerile de la categoriile juniori II și copii, C1, C2, C3. Joi vor da examene juniorii I și III, iar vineri vor intra în arenă sportivii de la tineret și seniori.

Comentarii

WORDPRESS: 0