Prima paginăEducatie

Școala „Mihai Eminescu” se vrea verde

Dimensiune text

Elevii au participat la un concurs care a avut ca finalitate crearea de panouri eco și realizarea unei „garderobe” eco.

 

 

Începînd din acest an școlar, Școala „Mihai Eminescu” din Roman își propune implementarea Programului internațional Eco-Școala. „Se știe că acest ambițios program este coordonat la nivel mondial de către Fundația pentru Mediul Înconjurător și la nivel național de către Centru Carpato-Danubian de Geoecologie din București și își propune implicarea elevilor în rezolvarea problemelor locale de mediu. Elevii de la Școala «Mihai Eminescu» vor să îmbunătățească calitatea mediului din școala lor și din împrejurimi„, a spus Emilia Ciomîrtan, cadru didactic la Școala „Mihai „Eminescu” din Roman.

Una dintre primele activități din planul de acțiune propus pentru acest an de unitatea școlară a fost organizarea unui concurs între clase. „Concursul a fost realizat pe două secțiuni – «panouri» și «costume eco». Elevii claselor a VII-a și a VIII-a au acceptat provocarea. Ei s-au întrecut în creativitate, ingeniozitate și abilitate, creînd panouri care vor împodobi holurile școlii și costume originale care a făcut dificilă misiunea juriului„, a spus profesoara Emilia Ciomîrtan.

Juriul a fost format din elevi, membri ai comitetelor eco pe clase, directorul unității de învățămînt, profesoara Mihaela Cristina Rusu, coordonatorul proiectului, profesoara Emilia Ciomîrtan și profesorii diriginți ai claselor implicate. „Prin aceste activități ne dorim schimbarea mentalității și  atitudinii elevilor față de mediu. Educația de succes, în viitor, va fi una ecologică, de cooperare ecologică și civică„, a argumentat profesoara Mihaela Cristina Rusu, directorul Școlii „Mihai Eminescu” din Roman.

Este cunoscut faptul că prima unitate școlară cu statut de eco-școală a fost Eco-Școala Horia, titulatură obținută în anul 2008.

COMENTARII

WORDPRESS: 0