Home

Școala Gherăeşti şi LPS Roman, pe podium la baseball

Turneul I al naţionalelor juniorilor III s-a disputat la Roman.

Primul concurs naţional de baseball în sală din acest an, la categoria juniori III, s-a desfăşurat sâmbătă şi duminică, în sala de sport a Colegiului Tehnic „Miron Costin” din Roman. Spre lauda lor, echipele Școlii generale Gherăeşti (CS Biruinţa) şi a Liceului cu Program Sportiv Roman (foto) au ocupat locurile al doilea şi al treilea în competiţie cu alte cinci formaţii similare din ţară alcătuite din copii cu vârstă de până la 11 ani.

Celelalte cinci participante au fost CSȘ Atletico Alexandria, CSȘ Botoşani, CSȘ Călăraşi, CSȘ Tîrgu Neamţ şi CS Palestra Bucureşti.

Echipa din Gherăeşti, pregătită de profesorii Mihai Blaj şi Alina Blaj, a câştigat cinci partide şi a pierdut una, după cum urmează: 1-8 cu Călăraşi, 15-9 cu Botoşani, 10-4 cu Tîrgu Neamţ, 9-1 cu Alexandria, 9-0 cu Bucureşti, 8-5 cu Roman. Lotul a fost compus din: Cosmin Țicăloaie, Robert Blaj, Denis Țicăloaie, Samuel Andrei, Cosmin Vârlan, Cristian Puşcaşu, Alin Imbrişcă, Alexandru Farcaş, Denis Blaj, Daniel Tancău, Paul Buruiană şi Cristian Andrei.

LPS Roman, echipă coordonată de Marcel Arcana şi Cristi Bereşoaie, a fost format din: Cosmin Antal, Mihai Bălaşcă, Ionuţ Blaj, Luigi Fechită, Petru Ghiurghiman, Leonard Lupu, Alexandru Mihăilă, Andrei Nechifor, Iulian Suditu, Petru Țarălungă, Alexandru Ungureanu, Andrei Trifaş, Răducu Bereşoaie şi George Bereşoaie. Rezultatele LPS Roman: 16-11 cu Alexandria, 12-7 cu Botoşani, 13-12 cu Tîrgu Neamţ, 5-8 cu Gherăeşti, 2-7 cu Călăraşi, 9-0 cu Bucureşti.

„Lotul LPS este alcătuit din elevi de clasele a doua, a treia sau a patra de la şcolile Tămăşeni, «Alexandru Ioan Cuza» Roman, Ion Creangă, Colegiul «Roman-Vodă», Doljeşti, «Mihai Eminescu», Teţcani. Echipa noastră, de începători, formată din copii care au fost vara trecută în tabăra «Pierre de Coubertin» din Alexandria, la fel ca şi cei din celelalte echipe, a jucat bine. A pierdut două meciuri spre final. Înainte de ultima repriză, scorul fusese egal sau conduceam noi”, a precizat Ioan Popa, director adjunct la LPS Roman.

Următorul turneu, ultimul de sală din campionatul naţional la această grupă de vârstă, se va desfăşura în luna noiembrie, la Alexandria.

Comentarii

WORDPRESS: 0