Prima paginăEducatie

Școală de vară pentru copiii rromi

Dimensiune text

Școala de Arte „Sergiu Celibidache”, în parteneriat cu fundația umanitară „Pacea”, a deschis o școală de vară pentru copiii rromi. Parteneri în proiect mai sunt Inspectoratul Școlar Județean și Primăria Roman. În perioada 1-12 iulie, copiii rromi au ocazia să se joace, să învețe cântece și să se pregătească pentru momentul în care vor intra în clasa I. Programul începe în fiecare zi la ora 9, când copiii înscriși la școala de vară sunt aduși gratuit la sediul fundației de către mașina fundației „Pacea”. Acolo servesc micul dejun, apoi, până la ora 12, au parte de un program recreativ de cântece, dansuri sau educare a limbajului. La ora 12.30 le este servit prânzul, iar apoi sunt duși acasă. Pe parcusul activității, ei sunt supravegheați de opt cadre didactice. „În momentul de față avem înscriși 26 de copii, care, la toamnă, se pregătesc să intre în clasa I. Sunt copii care provin din familii cu o situație precară, din familii rrome. Unul din scopurile acestei școli este să le insuflăm dragostea pentru școală, să le stimulăm interesul pentru studiu, pentru că multe din familiile rrome nu pun prea mult accent pe școală. Noi lucrăm ca voluntari, iar pentru copii școala este complet gratuită”, a spus profesoara Hermina Imbrișcă, unul din coordonatorii proiectului.

COMENTARII

WORDPRESS: 5
 • oau 8 ani

  Felicitari celor care au implementat acest proiect.
  Poate il vor responsabiliza si pe reprezentatnul lor de la isj inspectorul rromilor care cam leaga ploile sau mai bine zis taie frunze la caini.

 • parinte 8 ani

  Ma intreb daca toti acesti copii de rromi (26) vor merge in clasa I la Scoala de arta sau vor fi repartizati si in alte unitati de invatamant, pentru ca in acest caz va fi o clasa pentru minoritati si nu una pentru copiii care au talent, asa cum ne spuneau cei din conducerea scolii.

 • cetatean 8 ani

  Dupa cum se vede au prioritate tiganii ca doar ne fura din buzunare din cum iese din gaoace.

 • anonim 8 ani

  Acești copii, care frecventează cursurile Școlii de Vară, vor merge, din toamnă, la Școala 3 sau la alte școli. Nu aveți de ce să vă faceți griji în privința înscrierii copilului d-voastră la Școala de Artă!