Școală de vară în Parohia „Ștefan cel Mare şi Sfânt” din Roman

HomeReligie

Școală de vară în Parohia „Ștefan cel Mare şi Sfânt” din Roman

 

În contextul „Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox”, în perioada 12 -14 august, sub directa coordonare a Protopopiatului Roman, s-a desfăşurat în Parohia „Ștefan Cel Mare şi Sfânt” din Municipiul Roman, activitatea catehetică şi educaţională „Copiii, minunea lumii!”.

Evenimentul a debutat vineri, 12 august, când, după săvârşirea slujbei Aghiasmei şi a Sfântului Maslu, s-au citit mai multe rugăciuni, inclusiv pentru copiii care s-au şi spovedit cu această ocazie. Activitatea a continuat duminică, 14 august, când 34 de copii din parohie şi nu numai, cu vârste între 7 – 15 ani, coordonaţi de Părintele Șerban Vasile Ghiniţă, parohul Parohiei „Ștefan Cel Mare şi Sfânt” Roman, în colaborare cu învăţătoarea Carmen Axinia, au participat, după Sfânta Liturghie, la un program cultural, de creaţie şi de interpretare, cu caracter interactiv.

Astfel, la început, a fost vizionat filmul  „Ce este Biserica”, după care, folosind şi materialele puse la dispoziţie s-au purtat discuţii având ca motto: „Nu este suficient Dumnezeu? Ce este Biserica?”.

„Programul a continuat cu concursul interactiv cu tema: «Ștefan cel Mare, domnitorul Sfânt al Moldovei, ctitor de suflet şi ţară», la care copiii au avut o participare impresionantă, dovedind ataşamentul lor faţă de personalităţile marcante ale istoriei şi neamului românesc. În acest context, copiii au învăţat împreună cântecul «Când a fost să moară Ștefan», care a devenit imnul manifestării, el fiind repetat în mai multe rânduri. Pentru a pune în evidenţă creativitatea şi modul personal de abordare al copiilor, programul a cuprins şi o altă activitate-concurs, intitulată: «Românul, poet şi interpret». Și aici, copiii au făcut dovada talentului lor, ca interpreţi de cântece şi poezii, inclusiv de creaţii proprii. Toţi copiii au primit din partea ierarhului diplome de participare, iar cei care s-au distins în mod deosebit, mai ales la cele două concursuri, au primit, pe lângă diplome, şi numeroase cadouri”, a afirmat părintele protopop Alexandru Dragoş Munteanu.

scoala de vara parohia stefan cel mare 1

scoala de vara parohia stefan cel mare 2

 

Comentarii

WORDPRESS: 0