Prima paginăEducatie

”Școala” de la Detașamentul de Pompieri

Dimensiune text

Sute de elevi sunt așteptați, în perioada 6-10 aprilie, să viziteze Detașamentul de Pompieri Roman, în cadrul programului “Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Militarii vor desfășura pentru școlari, dar și împreună cu aceștia mai multe activități, din care tinerii să înțeleagă ce presupune activitatea unui pompier.

Se vor desfășura, pe tot parcursul săptămânii viitoare, exerciții demonstrative. Va fi prezentată tehnica de intervenție – autospecialele de stingere, descarcerare, ambulanţa SMURD şi autospeciala de salvare de la înălţime; vor fi proiectate filme educative din cadrul campaniilor de informare “Nu tremur la cutremur”, “Vreau să fiu voluntar”, “RISC” şi “Detectorul de fum de tip autonom vă poate salva viaţa”. Elevii vor avea ocazia să folosească unele accesorii, să stingă un incendiu la tavă, să se echipeze cu un costum de protecţie tip pompier. Tinerilor li se vor explica unele măsuri de prim ajutor; aceștia vor vedea elemente de muniţie şi vor afla măsurile care se iau la descoperirea lor.

” Informaţiile vor fi prezentate conform cu nivelul de înţelegere al participanţilor, de la prezentarea modului de folosire a numărului unic de urgenţă «112», pentru cei mici, până la măsurile ce pot fi luate atunci când sunt surprinşi de o situaţie de urgenţă sau observă producerea unei astfel de situaţii, pentru elevii de liceu, cu scopul de a se salva sau de a putea salva alte persoane aflate în pericol”, a afirmat sublocotenentul Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Elevilor de clasa a XII-a, militarii le vor prezenta posibilitatea de a participa la concursurile de admitere organizate de unităţile de învăţământ care pregătesc viitoare cadre ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

COMENTARII

WORDPRESS: 0