Prima paginăReligie

„Școala de duminică” pentru copiii din Todireni și Poienile Oancei

Dimensiune text

În Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Todireni, din comuna Stănița, se derulează, cu binecuvîntarea PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, proiectul social-educațional „Școala de duminică”.

 

Proiectul cuprinde un program educativ, cultural și de spiritualitate pentru copiii cu vîrste cuprinse între 6 și 15 ani, din satele Todireni și Poienile Oancei.
Întîlnirile catehetice sînt organizate în zilele de sărbătoare și în perioada vacanțelor, sub coordonarea preotului Vasile Nistor, parohul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, din satul Todireni, ajutat de tinerii voluntari ai parohiei. „În cadrul «Școlii de duminică», copiii învață să cînte muzică psaltică, să realizeze desene și pictură religioasă. Sînt antrenați în competiții sportive, concursuri de desen, religie și istorie, pentru a-și dezvolta personalitatea moral-religioasă și talentele creative„, a precizat preotul Vasile Nistor. La finalul activităților sînt organizate expoziții cu lucrările realizate de copii: icoane și desene.

Proiectul se derulează din 2011, în colaborare cu Școala Todireni. „Am desfășurat activități educative în parteneriat cu alte școli din județ sau din țară. Copiii sînt încurajați să se exprime și să învețe prin joc. Încercăm, prin aceste activități educative și de voluntariat, să învățăm copiii să fie buni creștini și buni cetățeni, să le dezvoltăm aptitudinile și să le dăm posibilitatea să petreacă împreună, ca într-o familie, timpul liber, frumos și util„, a spus preotul Vasile Nistor.

Pentru o bună derulare a activităților educative și recreative, parohia Todireni a început construirea unui centru socio-educațional, în incinta căruia proiectul „Școala de duminică” își va continua activitățile.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0