Prima paginăSanatate

Școala „Carol I” participă la o competiție pentru a obține bani și materiale pentru reabilitarea băilor

Școala „Carol I” participă la o competiție pentru a obține bani și materiale pentru reabilitarea băilor

Dimensiune text

 

 

Cadre didactice ale Școlii „Carol I” din Roman, din cartierul Bălcescu, au înscris unitatea școlară în competiția „Susține igiena în școli”, prin care compania Domestos oferă premii în bani pentru renovarea unităților sanitare, precum și produse pentru igienizarea băilor. Participanții au trebuit să scrie o scrisoare în care să ofere informații despre condițiile și igiena din băile din școală sau grădiniță, iar câștigătorii vor fi anunțați la începutul anului viitor.

„Comemorăm anul acesta 130 de ani de la înfiinţarea şcolii noastre. Şcoala a fost înfiinţată în anul 1888, ca urmare a Reformei învăţământului a lui Alexandru Ioan Cuza. O perioadă a purtat numele Carol, nume pe care îl avea şi comuna, astăzi cartierul Nicolae Bălcescu, cartier mărginaş al municipiului Roman. Şcoala Gimnazială «Carol I» este parte componentă a Liceului Tehnologic «Vasile Sav». În momentul de faţă, cursurile se desfăşoară în două corpuri: Corpul A, unde învaţă elevii claselor I-VIII, iar în Corpul B – grădiniţa şi clasa pregătitoare. În Corpul B – sunt 3 săli de clasă, 1 sală cu rol de vestiar şi o baie pentru 80 de copii şi cadre. Din 6 toalete, 2 sunt aproape scoase din uz. Cartierul este racordat la apă şi canal, copiii beneficiind de condiţii igienice în familie. Doar 30% dintre părinţi lucrează, restul trăiesc din alocaţiile copiilor, ajutoare sociale sau muncind cu ziua. Sunt familii care au câte 3, 4, 5 copii în şcoala noastră. Din motive de igienă, mulţi părinţi preferă să ducă copiii la şcoli mai bine dotate, unde nu sunt expuşi îmbolnăvirilor. Ne înscriem în proiect gândindu-ne că orice ajutor – atât pe achiziţii, cât şi pe modernizare – ne-ar fi de ajutor. Ne-a plăcut mult când o doamnă doctor pediatru spunea că: microbii nu sunt mari ca elefanții, dar asta nu înseamnă că trebuie să le ignorăm existența. Vă mulțumim respectuos!”, se arată în scrisoarea trimisă către inițiatorii campaniei și care a fost semnată de două cadre didactice: Lăcrămioara Amăzăroaie și Liliana Ștefănică.

Scrisorile vor fi votate, iar cele mai bune cinci vor câștiga premii în bani pentru renovarea unităților sanitare. Următoarele până la 100 vor câștiga produse Domestos pentru igienizarea băilor. Cei care doresc să se implice și să ofere Școlii „Carol I” posibilitatea de a obține ajutorul mult necesar sunt rugați să acceseze următoarea adresă – https://www.domestos.ro/igiena-de-10-in-scoli/galerie.php… – și să voteze!

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0